Merhaba kardesim!
Öncelikle gelen müşterilerin isimlerini sor ve ogren. Geri gelen müşteriye ismiyle hitap et.
Simdi cok ise yarayacagini dusundugum bir organik reklam hareketini anlatayim. atma uzere olan bir restauranti bu şekilde kurtarmıştık.
Dükkana gelen her müşteriye kucuk bir form ver. Bu formda ismini, telefon numarasini ve email adresini al. Doldurdugu formu kutuya atmasini soyle. Bunun karşılığında hediye paketi (ya da gucunun yettigi kadar bir hediye) verecegini soyle.
Ayni musteri dükkana her geldiğinde formu tekrar doldurma imkani ver. Ailesiyle gelirse her birisi formu doldursun. Elde ettiğin bilgileri email ve whatsapp aracılığı ile her hafta 1 kez olacak şekilde, gelisine ya da zararına verebileceğin bir urunun fotografini gondererek reklamini yap. Marketteki orjinal fiyatıyla kendi fiyatini yanyana koy. Bunu haftanin en zayif gunu olan bir gune denk getir. Her hafta bunu uygula. Herkes sadece salı günleri 1 kola alana 1 kola bedava oldugunu ya da 500gr leblebi alana 500gr bedava olduğunu bilsin. ( orneklere takilma)
Bu islemi sabrederek surekli uygula. Emin ol geri gelen musteri trafiğin artacak.
Notlar-Formu r10'daki bir arkadasa dizayn ettirebilirsin. Matbaa baskisi cok pahali degildir.
Dükkanda sürekli fotoğraf çekip facebookta paylas. Gelen müşterilerin instagram hesaplarini sor ve beğen. Hatta birlikte fotoğraf çekilmeyi dene. Yanina bir hanimefendi alarak helyum gazi dolu balonu icine ceken müşterilerin sarki soyleme videosunu paylas. Cunku ailesiyle gelenlere bunu soylemek icin yaninda bir hanimefendi olursa daha rahat olur.
Sayfamizi takip eden herkese, dukkana geldiklerinde bir kutu kola vereceğini söyle. Elazig'dan bile takip eden cikar garanti ederim. Merak etme kimse sadece kutu kola icin gelmez. Gelince cerez filan alir. Risk evet farkindayim. Ama risk her yerde.
Dukkanin en onune en az satilan ve pahali olan urunleri koy. Musteri iceri girince digerlerinin zaten ucuz oldugunu dusunsun. Dukkanda uzaktan gorulebilecek sekilde isiklandirma kullan. Dunya fast food devi McDonalds, cirosunun %40'tan fazlasini sadece tabelasi gorulebildigi icin yapiyor unutma.
Alkol lisansin yok sanirim. Oyle olsaydi daha kolay olurdu.
Orda olsaydim sana reklam filmi cekerdim ama maalesef cok uzaktayim. Benim aklima gelenler bunlar.
Sana bol sans diliyorum.