yapılmayanı yapman lazım güzel kardeşim. başka yerlerde görmediğin yahut nadir gördüğün örnekleri oluşturman lazım. öncelikle aklıma gelen bikaç örneği yazayım sektöründe yapan var mı yok mu tutar mı tutmaz mı kendin düşünür tartarsın.

1. paket servis. kuruyemiş mevzularında paket servis olayı yapanı hiç duymadım. bu süreci şu şekilde yönetebilirsin.

mobil uygulama yaptırt. içine ürünlerini listelet. dükkanına gelen herkese bununla alakalı broşür ver ve uygulamayı indirip kullandıkları takdirde ilk alışverişlerinde 20 lira indirim tarzı kampanya oluştur, teşvikte bulun. sektöründe bu tarz bi girişim yapmış birisi olduğunu zannetmiyorum. haliyle bu sistemi broşürle çevredeki mahallelere, semtlere de yayarsan uygulama üzerinden pek çok sipariş alabilirsin. malum, şu an herkes evlerinde ve kuruyemiş alcakları zaman marketlerdeki bayat paketlere mahkumlar genellikle.

2. camlara televizyon vb. bi şey koy. dışardan geçip giden adamın dikkatini çeksin ve televizyonda atıyorum sürekli fındık fıstık kavrulan görüntüler oynasın. adamın canını çektirt. örneğin hayal et. tepedeki tabela düz beyaz dikkat çekmeyen bi tablela olmak yerine içinde görüntülerin aktığı, yoldan geçip giden herkesin gözünü alan, ilgiyle izlediği bi tabela olsaydı ve o görüntüler arasında ara ara senin logon çıksaydı nasıl olurdu? özellikle hava karardığında. kısacası, devir hareketli görüntülerle dikkat çekme devri, buna yoğunlaş.

3. led ışıklarla dış çerçeveyi donat. evet, gündüz gözüyle insanların ilgisini çekmek zordur ama hava karardığında o karanlığın içinde fark yaratan adam ilgi görür. güzel bi ışıklandırmayla dikkat çekip müşteri kazanabilirsin.