umut0234 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özgür iletişim 35mbpsye kadar hocam özgür iletişim ekstra 35-100 arası hattınız desteklediği kapasiteye göre arada 10tl lik fark var ve ikisi farklı paket.
Sözleşmenizde özgür iletişim ekstra için mi ücretsiz yazmışlardı?
KeremWho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay şu şekilde ki imzaladığınız sözleşmede de yer alıyor olmalı. VAE yani Santral'deki cihaz Türk Telekom'a ait olan alt yapıda 35mbps üstü hız almak için aylık +10 TL ödemeniz gerekiyor. Eğer YAPA altyapısında yani Santral'deki cihaz TürkNet'e aitse alabileceğiniz maksimum hız ücretsiz olarak veriliyor. Eğer santral mesafeniz fazla ise YAPA tercih etmeyin çünkü saha dolaplarından yararlanamıyorsunuz.
tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özgür İletişim 35 MB'e kadar 85 TL olan pakettir. Eğer eviniz aktif altyapı yani YAPA bölgesinde iseniz o zaman 100 MB'e kadar olan hız 85 TL.
Eğer eviniz YAPA bölgesinde değil de VAE bölgesinde yani aktif altyapı bölgesinde değilse o zaman 35 MB üstü 95 TL'dir. Bu paketin adı da özgün iletişim ekstra paketi oluyor.
Hocam ben bunları bilmiyordum. İlk defa duydum. Böyle bir açıklama yapmadılar ki. Bana telefondan sadece desteklerse eğer 100Mps'e kadar ücretsiz arttırıyoruz demişlerdi.

Peki ben evimde ki santralın YAPA'mı yoksa diğeri mi olduğunu nasıl anlayacağım?