Bitcoine en çok yatırım yapan ilk 10 kişi, aynı hafta içerisinde tüm parasını çekerse ne olur? Ben nedense bu sistemin pek uzun vadeli olduğunu düşünmüyorum, hatta Bitcoin ile ilgili konuşulan çok sayıda şeyin reklamdan ibaret olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz haftalarda bitcoin dolu olan harddisk kayboldu gibi...
Bitcoin ile ilginizin çok az olduğunu bu yorumdan anlıyabiliyorum.
Uzun vadeli olmadığını düşündüğünüz sistemi bir inceleyelim;
29 Ocak 2016 - 1.117 TL
20 Ocak 2017 - 3.483 TL
12 Ocak 2018 - 53.175 TL
18 Ocak 2019 - 19.623 TL
17 Ocak 2020 - 52.483 TL
20 Ocak 2021 - 272.617 TL
Aralardaki düşüşler hariç hep üzerine koyan bir para biriminden bahsediyoruz. Bu haber belki spekülatif olabilir ancak bu bitcoin' in uzun vadede kazandırdığı gerçeğini değiştirmez ( yatırım tavsiyesi değildir ). Kaldıki bu olayda sadece bitcoin olarak değil eth,ltc gibi bir çok para kripto para birimi var.
Bu şirketler veya bu işi yatırım aracına dönüştüren kişiler tarafından talep olmasaydı bu miktarları nasıl görecekti acaba ? Bugün piyasada ekran kartı bulunmuyorken, mining için devasa sistemler kuruluyorken bu sistemlerin biteceğini, uzun vadede yok olacağını, girenlerin batacağını konuşmak bana oldukça anlamsız geldiği gibi gerçektende uzak söylemler.
Üzülerek belirtmeliyimki, bundan 2-3 yıl öncede bu sisteme bu şekilde yaklaşanlar vardı durum ortada.
Sizin bu söylemleriniz devam ettiği sırada; John amca;
Ekim ayında 10.000 $ a aldığı 1 bitcoini, 8 ocak 2021' de 40.000 $ a sattı.