AvrupaGelinlik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu nerelere gelmiş, benim dert ettiğim konu bambaşka.

Kişiye iş vermeden önce 30 saniyelik, 1 dk'lık bir telefon görüşmesi yaparak tanışmak ister ve güven vermesini beklerim. Online çalıştığımız için satıcının güven ortamı sağlaması ve işi ona vermem için sebep belirtmeli. Dijital ve reel hayatta referans veririz, bana gözü kapalı iş verebilirsin çünkü ben bu işte iyiyim, asla benimle problem yaşamazsın mesajını veririz. Bu söylediklerimi telefon görüşmesi ile kısa zaman içinde sağlayabiliriz.
Ayrıca, ben de bir esnafım. Instagram'dan bir müşteri "özel dikim gelinlik yapıyor musunuz" diye sorsa, "evet" diye cevap vermem. "Evet, sizin ilgilendiğiniz modellerimiz var mı, aklınızdaki tasarımı bize aktarabilir misiniz" diye sorarız. Bu şekilde karşımızdaki kişi ile daha sıcak bir iletişim ortamı kurabiliriz.

Bu görüşmeden sonra whatsapp üzerinden görüşmeye devam edebiliriz ve çalışmamızın tamamında whatsapp üzerinden iletişim kurmaya devam edebiliriz. Örneğin; Fransa'daki 100'den fazla gelinlik mağazası ile çalışmalar yapıyoruz, mağazaları için benden sürekli gelinlik satın alıyorlar. Hepsiyle ilk etapta telefon görüşmesi ya da whatsapp üzerinden video konferans yapıyor, birbirimizi tanıyarak çalışmamıza start veriyoruz. Sadece 5 dakika telefon görüşmesi yaparak senelerce whatsapp üzerinden yazışarak ticaret yaptığım çok sayıda müşterim var. Sektörler farklı, amaç aynı.

Herkesin vakti kendine göre değerlidir. Fakat satıcı olan kişi, kendisine gelen her mesajı 'acaba benim vaktimi mi çalacak' düşüncesi ile cevaplarsa bir arpa boyu yol alamaz.

Söyleyeceklerim bu kadar
Hocam alıntıladığınız mesajlarda hemen herkesin söylediği şey şu: "Kişi ayıp etmiş, ona lafımız yok ancak; telefonla görüşmek elzem bir olay değil."

ünlü dolandıyıcı sey-it de telefonda güven dağıttı insanlara zamanında.