Evet haklısınız, böyle bir birleşim yapılabilir. Fakat !
Neden olamayacağını söyleyeyim. İnsanların birbirine olan güveni 0. Forumda her gün dolandırıldım adlı konulara denk gelmemek mümkün değil. Hele ki böyle bir yapılaşmaya kalkılırsa ilk aşama için sorun olacağını düşünmüyorum. Sonrası sıkıntılı, gelir elde edilmeye başlandığında domaini alan kendine mi geçer, sunucuyu sağlayan el altından backlink mi çıkar vs.. Herkes kendi çıkarı peşinde.
Bu işi organize edebilecek tek yer r10.net yönetimi. Güvenilir ve şeffaflar. Öncülük eder ve iyi bir plan yapılırsa herkes elini cebine koyar. Tabi şu da var yapsalar dahi biri çıkar baltalar. Şöyleydi böyle yaptı, haksızlık var bilmem ne. En güncel örneği r10 yılbaşı çekilişinde gördük.
Özet geçmek gerekirse: İyilik yaramıyor.
Dolandırılma falan olamaz hocam.
Kooperatif işi bu forumdaki işler gibi lafla yürümez, yasal zemin üzerinde kurulur ve denetlenir.
Kooperatiflerin sözleşmeleri vardır, yönetim kurulları vardır, imza yetkisi verilen adamlar denetlenir adı sanı bellidir imza atmadan işlem yapamazlar.
Yönetimler genel kurulda belirlenir değiştirilir denetlenir.
Bir yamuk olduğunu düşünen gider dava açar, suç duyurusunda bulunur.
Adsense yüzünden ağlayan adamlar da kooperatif kurmuyorlar.
Bir websitesi üzerinde kooperatif kurulur, adsense yayını o kooperatifin tüzel kişiliği üzerinden yapılır ve herkes panelde kendi site ve sayfalarının geliri oranında kar payı dağıtılır.
%15 lik stopaj kesintisi sonrası bağkur muhasebe falan uğraşmadan paralarını ceplerine alabilirler.
100 kişi toplansa kişi başı ayda 100 lira sabit gider + %15 stopaja mal olur.
Ama Türkiye'de kooperatifçilik nedir, nasıl organize olunur kimsenin ilgisi yok )))
10 bin küçük site birleşip trendyola kafa tutabilir.
3 bin küçük blogger birleşip milliyete sabaha hürriyete kafa tutabilir.
R10 yönetiminin işi başından aşkın.
Onlar zaten para kazanıyorlar.
Coşkun başına neden daha fazla dert alsın?
Bu işi organize etmesi gerekenler az para kazanan, büyük siteler altında ezilen sitelerin sahipleri r10 yönetimi değil.
Zaten herkes bu işi başkasından beklediği için ortaya bir şey çıkmıyor.
Her gün haber sitelerini eleştiren konu açılır ve herkes haber sitelerine laf söyler.
Ama kimse organize olup haber sitelerini karşısına çıkmak için çaba sarfetmez