Telefonla görüşmek olmazsa olmaz değil, iş var telefonla görüşülür iş var gerek yoktur. Bana da mesajlar geliyor bazen telefonla görüşmek isterim diye hani bakıyorum gerek var mı yani mesaj ile çözülemeyecek bir şey mi? Hayır e o zaman niye aramak istiyorsun? Çok gereksiz telefon numarası isteyenler var.

Bir anımı anlatayım, buradan birine telefon numaramı vermişim ama hatırlamıyorum allah bilir ne zaman vermişim, sene 2014 bir telefon geldi, "kanka selam ben r10dan bilmem kim nasılsın iyi misin?" hal hatır soruyor ben de çam devirmemek için bozuntuya vermiyorum ama içimden bu kim ya diyorum. En sonunda konuya geldi "evleniyorum kanka" şöyle olmuş böyle olmuş yurt dışından birini bulmuş istanbulda evlenecekmişte yol parası mı yokmuş neymiş yardım istiyor. Ya birincisi sen kimsin, ikincisi madem bak paran niye yok demiyorum yol paran bile yok evlenme kardeşim. Üçüncüsü banane yani.

O yüzden bunca yıllık r10 tecrübeme dayanarak mesajla çözülemeyecek sorunun olduğunu düşünmüyorum, telefonla konuşmak şart değil. Ha derdini anlatamayacak kadar yetersizsindir konuşmak tercihindir ama benim buna vaktim yok, mesaj at cevabını alırsın zaten.

İlk mesajda yer alan satıcının üslubu kötü, belki ticaretten anlamıyordur ya da bu iş ona uygun değildir. Satıcı bu kadar ilgisiz görünmemeli. Ben bu tip satıcılarla karşılaştığımda ikinci mesajı atmıyorum alternatif arıyorum, herkesin yeri doldurulabilir kimse kendini vazgeçilmez sanmasın