Whatsapp no isteyerek telefondan arayanlar oluyor. Özellikle whatsapp diye belirtmeme rağmen bunu yapan çok maalesef.
Her an telefon görüşmesi için müsait olacağız diye bir kural yok. Açmıyorum müsait olsam bile.
Bir de whatsapp dan yazan ama ''anlık'' cevap almayan biri de aramıyormu, işte o zaman sinirlerim zıplıyor. Halbuki hemen dönüş yapan biriyimdir.
Ama bazıları bile bile sanki kendilerinin işi en önemlisi sanarak beni rahatsız etmeye hak buluyorlar kendilerinde.
Sırf bu yüzden yabancı whatsapp no aldım aylar önce. Nezaket nedir bilen biri ise kendi numaramı veriyorum sonrasında.
Ve bir gerçek var ki onlarca kere iş yaptığımız insanlar hiç sesli arama ihtiyacı hissetmediler. Demek illa konuşmaya gerek yokmuş.
Bazen yazarak müsaitmisin hocam arayabilirmiyim diyen oluyor, ona lafım yok. Anlatmak istediğim izinsiz arayanlar esasında. Zaten sürekli çalıştığım insanlar izinsiz asla aramazlar.
Nihayetinde sanal dünyada hizmet veriyoruz, yazılar da kanıt niteliğindedir. Bu yüzden sesli görüşme bana pek mantıklı gelmiyor.