Arkadaşlar merhaba,Ocak 6 larında bir arkadaş ile site konusunda görüşme kararı aldık. Kendisi gayet iyi niyet ile sitesini bana anlattı. Bende tam bir bütçemin olmadığını taksitli bir şekilde yapabilirmiyiz diye sordum gayet anlayışlı bir şekilde kabul etti. 4/1 kadar ödemeyi bu hafta içinde yapabileceğimi ödememin gelmesini beklediğimi söyledim. Tamam dendi. Daha sonra kendisi bana ilk ücreti atana kadar eğer satılırsa mesuliyet kabul etmeyeceğini belirtti. Bende tabii ki sonuç olarak bir ticaret yapıyoruz anlayışla karşılarım beni beklemeyin. Kısmet değil der geçerim dedim.

Tamam denildi,daha sonra müşterim ile görüştüğümde bu hafta içi ödememi geçeceğini ve sorun olmayacağını belirtti. Tamam dedim arkadaşı aradım sattınız mı siteyi dedim,satış aşamasında hocam dedi. Tamam satılmazsa bana yazarmısınız dedim görüşelim tekrardan dedim. Tamam dedi ve daha sonra verdiği teklifi beğenmeyip benimle görüştü. Bende ödemem gelsin öyle alayım hocam dedim. Ödeme iban vb. bilgiler iletti bana. Ödemem gelmedi hocam dedim. Gelmesini bekliyorum vb. dedim.

Fakat benim güvencem hani satabilir siteyi sorun yok. Sonuç olarak tam olarak anlaşmadık arkadaş ile. Yani ilk parasını gönderdiğim an kesin olarak anlaşmış olacağız. Çünkü ben ödemeyi göndermediğim zaman satma ihtimali var. Arkadaş şimdi bana gelip eksi tradier vermek istiyor. Benim anlamadığım olay bu bir açık artırma satışı değil. Ben bütün gün birilerine ek tradier vereyim o zaman. Almak isteyip saatlerce konuşup daha sonra almayacağım diyen bir ton insan çıkıyor.Ben hepsine tradier mi vermem gerekiyor ? Arkadaşın anlamadığı tek nokta burası. Yani beni bekleyip benden 300 tl alt teklifi geri çevirdiğini söylüyor fakat kendisi ile bu konuşmaları yapmadan önce geri çevirmiş.

Forumdan tanıtım yazısı satışı yapıyordu benim için geri çevirmiş ki bana bunu konuşmamız arasında belirtip bunları yapacağım lütfen silmeyin demesi ve onay almasıdır. Yani tamamen farklı bir konuşma yapmasıdır.
Şimdi arkadaşlar tek bir sorum var. Burada kim haklı ?