Merhabalar,
Calculus dersi sorularını çözebileceğim bir site veya herhangi bir uygulama vb. arıyorum.
İnternette bulduğum ve üzerinde denemeler yaptığım çeşitli siteler var.
5-6 tane kadar farklı siteye baktım. Şimdiye kadar en beğendiğim symbolab adlı site oldu.

Symbolab çok fazla araç içeriyor, kapsamlı bir sistem yapmışlar. Ancak tam olarak verimli kullanamadım.
Özellikle iki doğru veya eğri arasında kalan kısmın alanı veya yay uzunluğu gibi integral soruları için.

gibi..

Hatta eğrilerin döndürülmesiyle oluşan şekillerin hacmi gibi..
Bu tarz soruları çözebilir mi mesela ? Merak ettiğim şeylerden bir tanesi bu.

----
Basit olarak bir integral verip sonucunu soran sorularda direkt yazarak sonuca erişebildim. Ama farklı değişkenli integrallerde örneğin aşağıdaki gibi bir soruda hem x li hem t li integralleri çözmedi site.

Bu sorunun üzerinde yazım tarzımı sürekli değiştirerek çok uğraştım. Parantezlerle, çarpma kısmını dağıttım, 2 limit halinde yazdım falan ama olmadı.

Tabii ki burada suç sitede değil, tahminen ben soruyu düzgün yazamadım. Bu sitenin anlayacağı türden yazmam gerekiyor. Farklı farklı soru tarzlarını uzun süredir deniyorum, hala da devam etmekteyim. Elde ettiğim gelişmeleri bu konu altına yazacağım takip etmek isteyen kişiler de buradan yararlanabilirler.

Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?
Özel mesaj ile de ulaşabilirsiniz.
Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler.