Herkese merhaba. Bir sorum var. Edu, gov backlinklerin kaliteli olduğunu biliyoruz ancak bu sitelerin yabancı olması siteyi spama sokmaz mı? Ya da faydası olur mu? Ben 70 +Da ingilizce forumdan backlink almaktansa hiç almamayı tercih ediyorum ancak benimle aynı görüşte olmayanlar var. Kısacası yabancı edu,gov sitelerden backlink almak mantıklı mı ?
Bağlantıların sıralamaya etki edip etmeyeceği tamamen Google elinde olan bir şeydir. Şöyle düşünün görkemli bir alışveriş merkezine girdiniz ve içeride binlerce reklam var, reklamlara bakmaktan yürüyemiyorsunuz dahi bu plaza sizin için hala görkemli olmaya devam eder mi? Aynı sayfa içerisinde binlerce, yüzlerce link çıkışının olduğu bağlantılar da Google gözünde artık kısmen bu şekilde. Büyük çoğunluğu nofollow link çıkışına sahip olduğu için bu bağlantılar değişen link algoritmaları sebebiyle artık pek de kaale alınmıyor.
Google Mart 2020 güncellemesinden sonra işleri biraz daha sıkılaştırdı. Bilgisayarımı açayım, 100 edu yorum. 30 yabancı foruma ekleme yapayım, şeklinde çalışmaların artık eskisi kadar yararı olmadığını söyleyebilirim.
Özelliklede forumlara yorum şeklinde yaptığınız bağlantılar dönem dönem forum sahipleri tarafından siliniyorsa zaten Googlea sizin loglarınızın tamamı gidiyor ve Google bu site tarafından gönderilen yorumlar genellikle spam şeklinde bir izlenim alarak size yaptırımlar da uygulayabiliyor.
Backlink sektöründe aktif olarak hizmet sunan kişilerin de kendilerini değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. 2.000 tumblr backlink, 200 edu backlink, 300 forum gibi çalışmalar şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak biliyorum fakat kısa vadede yarar sağlıyor gibi görünse de uzun vadede çok sayıda tehlikeyi beraberinde getirebilir.