Frekans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne gençler çalışmanın, kendini geliştirmenin ve düzenli bir hayatın başarının başlangıç noktası olduğunu anlayacaklar. Ne de yaşlı ama tecrübeliler, hayatın onların gençliğindeki kadar kolay olmadığını, her köşenin büyüklerce tutulmuş olduğu rekabet dolu bir dünyada, ülkece fakirleşmeye doğru giden bir zamanda olunduğunu anlayacaklar.

Eskiden az çabayla bir yere gelinebiliyordu, bu şu anda mümkün değil.
Devletler iş arayan herkese iş sağlayabilecek kadar istihdam olanağı sağlarsa ve sadece çok zenginler ya da çok zekiler değil tabana yayılmış bir refah sağlayabiliyorsa, toplum huzurlu olur. Bunun olması için de eğitimden, hukuka, siyasete, ekonomiye kadar birçok alanda yapılması gerekenler var.

Ayrıca eskiden de gelişmiş ülkeler gelişmiş ve alım güçleri iyiydi. Ama şimdi özellikle işsizliğin artışı ve sosyal medyadaki alım gücü kıyaslamaları son yıllarda iyice alım gücü gerileyen hatta fakirlemeye başlayan ülkemiz gençleri için motivasyonu dip yaptırdı.

Gençlere tavsiyem; işinize bakın. Boşverin böyle tartışmaları.

Hepiniz o sayfalardakileri veya buradakileri uygulamayacaksınız (zaten bazı maddeler imkansız gibi) birçoğunuz da işsizlikten ve düşük seviye işlerden kurtulamayacaksınız belki ama çok azınız buradakileri yapınca hayatınız daha bir seviyeye gelecektir. Bunun sınırı ne kadar maddelere uyduğunuza bağlı.

Her şarta rağmen biraz azimli olmanın, biraz erken kalkmanın, biraz spor yapmanın, azıcık gündemi takip etmenin, makale, kitap okumanın, ücretsiz bile erişebilen eğitim videolarını izlemenin zararı olmaz. Azıcık para biriktirin elinize para geçiyorsa. İlla ki ayda 7000 olmasın bu. Günde 20 lira harçlıkla geçinebilen kişi için 600 lira da büyük paradır. Yatırım yapamıyorsanız, yatırım mantığını anlayıp sanal bütçe ile deneyin. Kendinize uyan maddeleri sıralayın, kendi hayatınıza uyarlayın.

Ne o sayfaların sahipleri ne buradaki gizli kimlikler arkasına saklanıp size akıl verenler (ben dahil), onların tamamını yapmıyorlar veya yapamıyorlar. Hayat altın tepside sunulmayanlar için zor. Siz gücünüzün yettiği kadarını düzenli yapın, kendi hayatınıza bakın.

Hayat herkesin gönlüne göre olsun.
Hocam hayat eskiden daha zordu.
Bugün sosyal sınıflar arası geçişkenlik her zamankinden daha yüksek.
Bilgiye erişim her zamankinden daha yüksek.
Tam da bu yüzden fırsatlar her zamankinden daha yüksek.

Eskiden rekabet daha azdı diyorsun ama eskiden fırsatlar da azdı.
Eskiden bilgiye erişim ne kadar zordu biliyor musun?
Biz dandik üniversitelerde ders takip etmek zorundaydık, kaçırdığımız dersin notlarının peşinde koşmak zorundaydık.
Bugün online eğitim programları var.
Stanford Üniversitesinin bedava online sertifika programları var akşam işten geldiğinde 2-3 saat televizyon izlemek yerine stanforddan ders alabilirsin.

Ama yok ben eskisi gibi az vasıfla daha çok insanın önüne geçeyim devri bitti.
Artık bilgi çağındayız ve nüfus artıyor.
Sızlanan, kişisel gelişim önerileri ile dalga geçen adamlar verimsiz hayatlar sürmeye devam ederler.
Eskiden yaşam maratonunda daha yavaş koşarak daha iyi derece yapabiliyordunuz çünkü besine ulaşım antrenman tekniklerine ulaşım, koşu taktiklerine ulaşım sınırlıydı.

Yani bugün eskisinden daha zorlu bir mücadele olduğunu düşünüyorsun ya.
Oysa bugün o mücadelede kullanacağın eskiden varolmayan bir sürü silahın da var.
Kişisel gelişimine emek harcamayan kendini silahlandırmayan adam zorlu savaşa girdiğinde ağlamamalı.

Adamlar erken kalkın, verimli çalışın, odaklanın, bedeninizi ve beyninizi geliştirin, birikim yapın, birikimlerinizi yatırıma çevirin diyorlar.
Ama bunları yapacak kapasitesi olmayan insanlar bu öneriler ile dalga geçiyorlar.
Ben de bunların hepsini yapamıyorum, ama bu saydıklarımın hepsini yapan adam hangi ülkede hangi sefelat içinde yaşarsa yaşasın, o köşeleri tutulmuş dünyada kendine çok iyi bir yer edinir.