Selamlar
Konuyu çok zorlamadan direk anlatmak istiyorum daha önce de konu açmıştım. Bende MVP hafif var. Kalp çarpıntısı vs olduğu için malum düşük dozda ilaç verildi. İlerleme durumu olmadığı için bir sıkıntı yok ama sen her sene gel kontrol edelim dediler. Benim merakım şu ben 2020 ramazan ayında covidin en pik yaptığı zamanlar akşam yemek yemeye başladığımda tansiyonum birden çıktı. Soluğu dışarıda alıp ambulansı çağırmakta aldım. O gün bugündür sanki ritim bozukluğu var. Normal de zaten hızlı atar kalbim şimdi ekstra atım yapıyor gibi arada bir vuruyor ama bunu yemek yedikten sonra yapıyor. O gün tansiyonum çıktıktan sonra başladı. Ertesi gün yolda giderken tekrar yükseldi tansiyonum hiç bir şey yokken sağlık ocağına gittim psikolojik dedi aile hekimi. Ertesi gün soluğu covid movid demedim 2020 nin mayısında aldım soluğu hastanede. Mitral valv prolapsusu varmış hafif bir de hızlı atıyormuş kalbim o yüzden beloc yazdılar 0,25 mg. Onu kullanıyorum.
Merakım şu, bu şey ortaya tansiyonum yükselince çıktı. Bana göre ritim bozukluğu - çünkü arada pıt diye vuruyor doktora göre problem etme dediği şey.
Aramızda ritim bozukluğu yaşayan , tansiyonu çıktıktan sonra ekoya girip mitral valv prolapsusu olan ve çarpıntı yaşayan oldu mu?
Doktorların bir kısmına göre sanıyorum ki psikolojik ama benim eko da kontrol edildiği için MVP hafif diyebiliyorlar..
İllet geldi artık bu yemek yediken sonra pıt diye kalbimin vurması. Uzun bir süre de geçmiyor. Sinir de streste de ortaya çıkıyor. Merakım bu olayı yaşayan var mı aramızda?