Ben bu sene 2. kez mezuna kaldım yani halen üniversite için çalışıyorum. Nisan 2019, açık lise mezunuyum. 2021’in içinde 20 yaşımı dolduracağım için yoklama kaçağı olarak görünüyorum ve 05.01.21 tarihinde yoklama kaçağı olduğuma dair tutanak doldurdum ve askeri şubeye gidip erteletmem gerekiyor. Sorum şu;

Resmi olarak 3 seneye kadar erteletebiliyormuşuz diye okudum yani direkt gidip erteletmek istiyorum demem yeterli oluyor mu Nisan 2022’ye kadar erteletmem için? Olmuyorsa açık lise mezuniyet belgesi ile erteleme yapabilir miyim? Bir sorun teşkil eder mi?

Teşekkür ederim şimdiden.

Erteleme sonrası düzenleme: (Olur da benim gibi araştırıp da bu konuya denk gelinirse diye.)
2019 Mezunu olduğum için akabindeki 3 sene (yani 2020, 21, 22) erteletme hakkım oldu. Erteleme işlemini e-Devlet>MSB>Askerlik Erteleme menüsünden yapabilirsiniz. Benim gibi ‘askerlik şubesine başvurun’ sonucuna ulaşanlar olursa lise diplomasıyla birlikte kayıtlı oldukları askerlik şubesine gidip durumu anlatsınlar. Diplomayı teyitliyorlar sanırım orayı anlamadım neden sisteme düşmediğini. Daha sonra aynı adresten erteleme işlemini yapabilirsiniz.