Hocam ben 40 yaşındaydım. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim çocukluğumda ve ergenliğimde memur demek ülkenin en sefil insanları demekti. Asgari ücretin altında maaş alıyordu memurlar. Sen bugünkü kafa ile düşünüyorsun.
Ben fakir bir memur çocuğu olarak ailemden maddi destek almadan 11 yaşımdam itibaren hep çalışarak okudum.
Öğrendiğim yazılım dillerini 28 yaşından sonra öğrendim.
Dinin hepsini uygulayamıyorsun diye dinden çıkıyor mu insan?
Dalga geçiyor musunuz her gün 5 vakit namaz kılınır mı diye?
Yapabildiğin kadarını yapıyorsun yapamadığını bu kadarını beceremiyorum diyor geçiyorsun.
Bu kişisel gelişim meselesinde yazılanlar da böyle.
Burada mübalağ falan yok, yapabilen yapabildiği kadarını yapar.
Herkesin yapabilecekleri kendi kapasitesi ile sınırlıdır.
Ben her sabah 20km koşamam, ama salgından önce sabah 1 saat spor salonuna gitmek ya da 1 saat evde koşu bandına çıkmak da bir iradedir.
Adamlar size kendinize bir rutin hazırlayın, ve bu rutininize bağlı bir irade gösterin diyorlar.
Siz her sabah 20 km koşun olarak anlıyorsunuz.
Adamlar size ihtiyacınız olmayan şeylere para harcamayın birikimlerinizi uzun vadeli yatırımlara çevirin diyorlar.
Siz ayda 7 bin lira köşeye koyun diye anlıyorsunuz.
Adamlar size kişisel gelişiminize vakit harcayın diyorlar.
Siz 3 dil nasıl öğreneyim ekmek derdinde insanlar diyorsunuz.
Her sabah tatlı uykusunu bırakıp erken kalkıp işine sporuna hobisine vakit ayıracak iradeyi koyamayan insanın herhangi bir girişimde başarılı olması şans faktörüne bağlıdır.
Sabah erken kalkmanızı, udemy'den dil ve yazılım eğitimi izlemenizi, spor yapmanızı ve gereksiz alet edevata para harcamanızın gelir düzeyiniz ile bir alakası yok.
Adamlar size kendinize, gelişiminize ve dürtülerinize karşı irade koymayı öneriyorlar.
Ama maalesef siz 7bin lira biriktirmek kısmına bakıp meselenin ne olduğunu kaçırıyorsunuz.
Hocam 21 yaşındayım. Belki haddimi aşacağım lakin anlatmam lazım. Benim çocukluğum ve ergenliğimde memur maaşı asgari ücretten fazlaydı ve şuan hala fazla diye biliyorum. Asgari ücretle geçinen bir ailede büyüdüm. 10 yaşındayken bilgisayar merakım farkedildi ve babam işten çıkarılmasına rağmen son parasıyla bilgisayarımı aldı. Bir yıl sonra yani 11 yaşında iken 2 yazılım dili öğrenmiştim metin2 serverlar ile ilgileniyor kendi harçlığımı çıkartıyordum.
Ama hiçbir zaman burada bahsi geçen rutinlerle yapmadım bunu çünkü bir çoğunu yapacak gücüm yoktu. Bu benim ilerleyiş şeklim herkesle uyması ihtimal dahilinde değil.
Küçük bir ilçede büyüdüm insanlar simidi paylaşarak yiyordu. Ve günlerce okula harçlıksız gitmişliğim vardır. Yahut spor amaçlı olmasada parasızlıktan kmlerce yol yürümüşlüğüm koşmuşluğum vardır.
Biz bu adamların bunları yapın demesinde bir sakınca görmüyoruz. Sadece örneklerin abartılı olmasında hata olduğunu söylüyoruz. Bu ülkede bir çok insan nike ayakkabı alamıyor bundan emin olabilirsiniz.
Şuan bir şirketim var güzel işlerim beraber çalıştığım insanlar var. 21 yıllık hayatıma 10 yıllık kendi hayatımı kazanma çabama bir çok büyük ve kurumsal firma sığdırdım. Çok iyi pozisyonlarda çalıştım.
Yaşımla bağdaştırılamayacak düzeydelerdi. Detay vermek gerekirse Proje Müdür Yard. idim çalıştığım pozisyonda 300 kişi altımdaydı 4 fabrikanın bir çok biriminin sorumluluğu üzerimde idi.
Kimi gün valilerle kimi gün savcılarla oturup kalkıyordum. Sadece 19 yaşındaydım. Ama bu rutinlere sahip olduğum bir tarihi hatırlamıyorum ve yine nike ayakkabı satın aldığımı hatırlamıyorum.
Haklısınız konunun 7000 olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu bahsettiğim eski hayatı yaşarken bırakın 7000 TL biriktirmeyi 7 aile toplansak 7000 lira biriktiremezdik.
Daha öncede bahsettim olayın irade konusu olduğunu biliyoruz. Bununla alakalı bir sorun yok. Olay örneklerin abartılı olmasında diyorum. Ancak size bunu anlatamıyorum. İrade tabiki önemli siz kendi hayatınızdan örneklerle açıklamışsınız bende kendi hayatımdan örneklerle açıklamaya çalıştım. Umarım söylediğimi anlarsınız çünkü konu
AYLIK 7000 TL BİRİKTİRMEK.