<?php
$totalL = $this->db->query("SELECT SUM(paid_price) as total_price FROM payment_log WHERE json != '{}' AND is_active = 1")->result()[0]->total_price + $this->db->query("SELECT SUM(price) as tprice FROM payment_notifications WHERE status = 1")->result()[0]->tprice;
?>Merhaba arkadaşlar toplayan kısım burası fakat şöyle bir sorun var ;
1 - Databasede json diye bir alan var bu ödeme saglayıcından geliyor veriler buraya, işte ödeme durumu mesajı tutar vs..
2- Yukarıdaki attığım kodda siteye yapılan tüm ödemeleri topluyor, fakat is_active=1 hem başarısız ödemelerde hemde başarılıalrda yazdığı için başarısız ödemeleride topluyor..
3 - Bundan dolayı json eşit değildir boş demiş ya ben oraya şunu yazmam lazım json içinde yazanlarda ( bir sürü veri yazıyor orada ) "islem_sonucu":"2" veya "status":"success" olanların değerlerini topla demem lazım.. ( 2 farklı ödeme yöntemi var birinde başarılı olan 2 ile dönüyor diğerinde sucsess olarak dönüyor.
Kısacası : WHERE json != '{}' AND is_active = 1" şu kısımda json == xxxxx AND is_active=1 benim şu xxx i bulmam laızm dünden beri deniyorum beceremedim..
bu jdatabasede json içinde şöyle yazılar var ;
{"siparis_id":"xxxxx==","tutar":"3.00","islem_sonu cu":"2","islem_mesaji":"u00d6deme iu015flemi bau015faru0131 ile onaylandu0131.","hash":"xxxx","pay_label":"Bank Transfer","installment_count":"1","subscriberId":" "}
yani benim yukarıdaki attıgım kodda toplama işini yaptırırken json sütunundan islem_sonucu:2 veya status:sucsess i denetletmem lazım .. Yardımcı olabielceklere çok teşekkürler.