ITManagement adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ciddiye alıp cevap vermeyecektim ama duramadım.

Hocam ülkede memur gelirine bile sahip olmayan o kadar çok insan ve aile varki. Ayrıca tekrar söylüyorum irade ile alakalı bir sorunumuz yok biz verilen örneklere yanıyoruz.
3 dil bilmeniz sizin için tabiki iyi yazılım bilmeniz programlama dili öğrenmeniz de artınız. Şunu söylemeye çalışıyoruz. Siz zaten bir şekilde hayatınızı idame ettiriyorsunuz.
Ancak bu örnekleri siz bile gerçekleştiremiyorsunuz. Yeni bir girişime başlayacak adayların bunları yapmak için gerekli para ve zamanı yok. Bu sayfalar genç kitlelere ve bu
işlere girişeceklere yayın yapıyorlar. Bu sebeple örnekler mübalağa içeriyor. Bu söyledikleriniz irade ve düzen isteyen şeyler burada herhangi bir problem yok ama türkiyede
aylık 7.000 biriktirebilen kişi sayısı tahmin ettiğiniz kadar fazla değil. İnsanlar ekmek derdinde oldukları için o girişimci sayfalarını takip ediyorlar

Hocam ben 40 yaşındaydım. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim çocukluğumda ve ergenliğimde memur demek ülkenin en sefil insanları demekti. Asgari ücretin altında maaş alıyordu memurlar. Sen bugünkü kafa ile düşünüyorsun.
Ben fakir bir memur çocuğu olarak ailemden maddi destek almadan 11 yaşımdam itibaren hep çalışarak okudum.
Öğrendiğim yazılım dillerini 28 yaşından sonra öğrendim.

Dinin hepsini uygulayamıyorsun diye dinden çıkıyor mu insan?
Dalga geçiyor musunuz her gün 5 vakit namaz kılınır mı diye?
Yapabildiğin kadarını yapıyorsun yapamadığını bu kadarını beceremiyorum diyor geçiyorsun.

Bu kişisel gelişim meselesinde yazılanlar da böyle.
Burada mübalağ falan yok, yapabilen yapabildiği kadarını yapar.
Herkesin yapabilecekleri kendi kapasitesi ile sınırlıdır.

Ben her sabah 20km koşamam, ama salgından önce sabah 1 saat spor salonuna gitmek ya da 1 saat evde koşu bandına çıkmak da bir iradedir.
Adamlar size kendinize bir rutin hazırlayın, ve bu rutininize bağlı bir irade gösterin diyorlar.
Siz her sabah 20 km koşun olarak anlıyorsunuz.
Adamlar size ihtiyacınız olmayan şeylere para harcamayın birikimlerinizi uzun vadeli yatırımlara çevirin diyorlar.
Siz ayda 7 bin lira köşeye koyun diye anlıyorsunuz.
Adamlar size kişisel gelişiminize vakit harcayın diyorlar.
Siz 3 dil nasıl öğreneyim ekmek derdinde insanlar diyorsunuz.

Her sabah tatlı uykusunu bırakıp erken kalkıp işine sporuna hobisine vakit ayıracak iradeyi koyamayan insanın herhangi bir girişimde başarılı olması şans faktörüne bağlıdır.
Sabah erken kalkmanızı, udemy'den dil ve yazılım eğitimi izlemenizi, spor yapmanızı ve gereksiz alet edevata para harcamanızın gelir düzeyiniz ile bir alakası yok.
Adamlar size kendinize, gelişiminize ve dürtülerinize karşı irade koymayı öneriyorlar.
Ama maalesef siz 7bin lira biriktirmek kısmına bakıp meselenin ne olduğunu kaçırıyorsunuz.