Pandemiden dolayı şu anda tüm Dünya'da ekonomik sıkıntılar varken, ülkemizde olmaması mümkünmü sizce ?
Dünya'nın neresinde hayat güllük gülistanlık söylermisiniz ?
Kaldı ki, vasıfsız insan ortalamasına baktığınızda birçok ülkeye oranla, bizim vasıfsız vatandaşımız çoğunlukta.
Hükümetlerle yada başka birşeyle alakalı durum değil, insan kendini ne kadar geliştirirse o kadar rahat yaşar.
Bilgi her zaman güçtür çünkü..

sen bi bak dünyaya bakalım gelişmiş ülkelere, pandemi 2000 yılından beri varmı?
Benim çocukluk arkadaşım irlandada şuanda kız arkadaşıyla dil okulunda, mekanlar kapatıldı çalışamıyor bu çocuk dil okulu için gittiği halde devlet her hafta bunlara 250 euro hem kız arkadaşına hem ona covid parası yatırıyor masrafları ödesin diye. Bak bak olayı kes, TÜRK VATANDAŞISIN irlandada dil okulundasın devlet sana DESTEK oluyor. İRLANDA - TÜRK düşün kendi ülkende destek alamıyorsun ama vaşka ülkede o ülke hükümeti böyle bi destek oluyor sana..
Bizim ülkede ne var canım? 500 tl kira desteği ufak iller 750tl büyük iller, 8500 tl dükkan kirası olan adam 750 tl desteği ne yapsın?
Yeni ürünler niye katıyorsunuz. Ana mesele ayda 720 liralık simit yemek. Simit hesabı yapıyoruz aynı sayıda simit amerika da 900 dolar tutuyor. 900 dolara türkiye'de milyonlarca simit yersin.
Amerika'nın alım gücü ve ekonomisi daha iyi zaten ben kötü demiyorum. Ama senin paylaştığın hesabın birebirini yaparsak amerika daha kötü durumda.
Bifteği kıymayı şunu bunu yazmana gerek yok. Petrol su gibi ucuz orada. Amerika dediğin süper güç dünyayı sömürüyor asırlardır ayakta. Türkiye daha 1 asır olmadı.
Konuyu saptırmadan cevap verin Amerika'da günde 12 tane simit ayda kaç dolar yapıyor? Birim fiyat olarakta değer olarakta Türkiye'dekinden daha pahalı. Milyonlarca kalem ürününün giderin masrafın arasından sizin seçtiğiniz çay simit hesabı işte.
Hocam amerikada yaşamadan amerikada yaşıyor gibi yorum yapmamak lazım, youtube'dan izlemekle amerika bilinmiyor bilgin olsun