impalanci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence yanlışınız var ya da Revit hakkında çok fazla bilgiye sahip değilsiniz.

Revit programında

* Kullanılacak Malzeme Miktarı
* Kullanılacak Hırdavat Miktarı
* Doğru bilgiler girildiğinde İş Miktarı ve Süresi
* İç mekan projesi
* Dış Cephe Projesi
* Peyzaj Projesi
*Sprink Havalandırma Projesi
*Elektrik Projesi
* Teknik Detaylar
vb tüm bilgileri vermektedir. BIM ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
BIM eşittir Revit değildir. BIM Tabanlı projelerde kullanılan programdır.

Revit programında Mimar, İç Mimar, Peyzaj Mimarı, Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi vb meslekler aynı anda tek projede çalışabilir. İç Mimarın projede yaptığı değişikler senkroze şekilde Elektrik Mühendisinin projesinde değişir Mimarın yaptığı dış cephe çalışmasında değişir...
Siz yanlış anladınız, verdiğiniz tüm detaylara hakimim, Revit programında bunlar yapılamıyor demedim, Türkiye'de BIM uygulanmıyor, insanlar Revit ile tasarım yapmayı, bir projeyi 3d süperpoze edebilmeyi BIM sanıyorlar dedim. 4 disiplin Revit'te model yapıp süperpoze ettin mi hop al sana BIM, Türkiye'de Revit kullanan firmaların %90 ı böyle biliyor olayı. Ama değil.

Havalimanı projesinin konu alındıgı, Prota firmasının BIM seminerine gittim, 3d süperpoze dışında BIM'ın hiç bir ayagı yoktu, sorulara cevap veremedi sözde BIM mühendis mimarları. Çünkü uygulamıyorlar. Revitte senkron tasarım yapmak BIM'in en alt ayagıdır, projeyi BIM ile yönetiyoruz diyebilmek için daha fazlası lazım, (zaman, maliyet gibi boyutların da işe girmesi lazım) kastım buydu.

Diğer bir konu, Revit BIM demek değildir. Revit muadili yazılımlar var, şuan Revit Autodesk altyapısı ile tartışılmaz favori evet, ancak 10 yıl sonra Reviti alt üst edecek bir yazılım çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Revit olmaz, Allplan olur, başka bir yazılım da BIM felsefesine hizmet edebilir, insanlar BIM süreçlerini başka yazılımlar ile yapabilirler. Revit, BIM değildir derken bunu demek istedim. Planlama- Primavera ne ise, BIM - Revit odur.

Yoksa Revit ile 3d görsel yaparsınız, bu görseldeki her elemana zaman, miktar, maliyet gibi kaynakları atarsınız, Revit de size bu kaynakları proje yönetimi yapabileceğiniz harmanda çıktı verir. Bunu biliyorum elbette. Revit kullanmıyorum, arayüzünü dahi bilmiyorum, açsam 2 butona tıklayamam, bu perspektiften bilmediğim konusunda haklısınız; ama neler yapılabileceği konusunda yeterli bilgim var. Proje yönetimi ve BIM konusunda yorum yapabilecek düzeyde, gerek görev aldıgım yurtiçi ve uluslararası projeler, gerek katıldığım seminerler vasıtası ile deneyim kazandım.