Unutma ki Mark (Facebook) 'ta bir kampüste ortaya çıktı (onu örnek alma, fikir hırsızı o. Ben sadece büyük bir projenin de öğrencilerden yola çıktığını vurgulamak istedim).
Burada öncelik vermen gereken, çok para getirecek işler nelerdir sorusu değil. Ben neler biliyorum? Nasıl değerlendirebilirim? Benim bildiklerim karşısında, kullanıcı tepkileri nasıl olur? Kullanıcı alışkanlıkları nelerdir? Ben bunlardan hangisinde yetenekliyim? diye kendine sormalısın. Daha sonrasında en doğru sektörü yine sen belirlersin.
Başkalarının fikirleri ile yola çıkarsan, başarısız olduğunda da suçu başkalarında ararsın. Doğru olanı ise şudur : Kararım yanlışta olsa, ben yaptım! Benim fikrim, benim kararım. Denedim, olmadı. Ders oldu. Diyebilmektir. Başarılı olursan da kendi fikrimle yola çıktım ve başardım! dersin.
Merhabalar hocam öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Her cümlenize kesinlikle katıldığımı belirtmek isterim. Ben zaten bilmediğim bir sektöre sırf para var diye girecek biri değilim. İlk yaptırdığım uygulama imzamdaki uygulama bakabilirsiniz yaptırırken çok şey öğrendim. Rakip uygulama analizi, gelir modeli, alt yapı, kullanıcılarla ilişki kurma.... bunlarda tecrübe kazandığım için bu tecrübemi diğer sektörlerde de kullanmak istiyorum. Ben bir sektöre gimeden önce derin bir analiz yapıyorum. Rakiplerimi çok iyi analiz ediyorum. Rakip uygulamaya gelen yorumları okuyorum. Artı eksi özelliklerine bakıyorum. Uygulamayı indirip ordaki kullanıcılarla konuşuyorum. Neler istediklerini hangi özellikler gelirse onlar için daha iyi olacağını soruyorum ve gelir modeli, alt yapı bunları da iyice araştırdıktan sonra yapabilirsem bu işe giriyorum. Fikriniz benim için değerli zaman ayırdığınız için teşekkür ederim