EmrullahERTAS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Coşkun bey, kim bilir daha üye olamayan nice insanlar vardır. Şu yeni üye takıntısı da bitirmek lazım, değil mi?
Yeniler her yerde endişe ile karşılanır. Acaba kimdir? Necidir? Beni dolandırır mı? gibi onlarca soru döner insanların zihninde. Bu tarz platformlardaki üyelik kısıtlamalarının iki sebebi vardır. Biri "En iyisi biziz buraya herkes üye olamaz" mesajı vermektir. Böylelikle sanal da olsa ortamda bir ağırlık getirir. İkincisi "platformun mevcut üyelerini dışardan gelebilecek tehlikelerden korumak" ki bu daha fazla ağır basmaktadır. Ancak bu şekilde kaliteli bir ortam yakalanabileceği düşünülür. Kısmen haklılık payı da vardır. Bugün seni dolandırıp banlanırsam yarın başka bir isimle üye olup bir başkasının canını yakmamı önlemeyi hedefler. Ticari konu açma kuralları vs hep buna göre düzenlenir. Her ne kadar tehlikeli olanın yeni üyeler olduğu düşünülse de forumda gördüğüm kadarıyla eskilerin bazıları vaktiyle gecekondu arazisi çevirip zamanla apartman inşa etmiş havalarında cevaplar yazıyorlar. Yeni üyeleri aşağılamalar, sorulara verilen ciddiyetsiz cevaplar, verdikleri cevabı anlamayanların IQ oranlarıyla dalga geçmeler hep bu nedenle. Oysa karşısındakinin anlayacağı şekilde açıklasa sorun olmayacak. Hepsi olmasa da birazı ben kıdemliyim ben varken buralar hep tarlaydı mantığıyla davranıyorlar. Askerde de öyledir. Herkes acemi erden korkar bir hata yapacak diye ama kadrolu askerler kaytarmanın kural ihlalinin alâsını yaparlar. Demem o ki sen yenisin ne anlarsını her ortamda yaşayacaksın. İO ortamda ki davranışın bir süre sonra seni küçümseyenleri utandıracak şekilde olursa ne alâ aksi takdirde onları haklı çıkarmış, ve senden sonraki yenilerinde aynı muameleye maruz kalmasına sebep olacaksın.