bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iktisat okuyup mezun olunca hangi mesleği yapmak istiyorsunuz? O meslekte kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Günümüzde herhangi bir üniversiteyi bitirdikten sonra işyerleri birde tecrübe soruyor. İşle ilgili tecrübeniz yoksa işe alınmıyorsunuz. İşe alan yerlerde düşük ücret veriyor. Bazıları asgari ücretle veya asgari ücretin çok az üstüne çalıştırıyor. Bikaç yıl süründürüyorlar. Üniversite diplomasına fazla güvenmeyin. Üniversiteyi okurken aynı zamanda kendini nasıl geliştirebilirsiniz onu araştırın. Mesleğinizle ilgili işlerde part time çalışabilirseniz çalışın. Gerekirse parayı 2. plana atın. Para kazanıcam diyorsanız mesleğinizle ilgili kendinizi geliştiremezseniz. Üniversite bitirince sıfırdan tecrüben edinmeye çalışırsınız. 4 yıllık üniversite bitirip belli yaşa gelip komik paralara çalışmak adama koyuyor.

Üniversite mezunları önce iş arıyor. İş bulamayınca kpss ye bel bağlıyor. Kpss de sayısal loto gibi oldu. Milyonlarca kişi kpss ye giriyor. Aralarında binlercesi memur oluyor. Yani binde birden daha az şansın var kpss de. Kpss yi araştırın bakın. Kaç kişi katılmış kaç memur alınmış ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kpss bel bağlamak yerine insanin kendisini geliştirip , ilgi alanina yoğunlaşması daha mantıklı geliyor.