Paranın her zaman 2. planda olduğu hayat felsefesini benimseyin. Burası bir ticaret forumu olabilir ama elinizden geldiğinde ücretsiz veya düşük bütçeler ile yardımcı olarak vicdan rahatlığı yaşayın.
Çok para çok mutluluk değildir.
Burası her şeyden önce bir forum. Ticaret bölümleri var, bilgi paylaşımı bölümleri var. Siz; ben bilgimi bedavaya vermem diyorsanız sadece ticaret bölümünde vakit geçirebilirsiniz. Şayet genel olarak sizin gibi düşünenler çoğunlukta ise, zaten bilgiye ücretsiz ulaşmak isteyen kullanıcı sonuç alamaz ve ticaret forumuna yönelir. Ancak yardımlaşma çok önemli. Bugün edeceğiniz ufak bir yardım, yarın büyük bir iş almanıza da sebep olabilir.
Yanlış algılıyorsunuz verdiğim örnekleri.

Benim iş almakla, alamamakla ilgili bir problemim yok. Zira tek iş kaynağım r10 değil.
R10 veri kaybı öncesinde beri forumda ticaret yapan bir üyeyim. Aşağı yukarı 10 yıldır buradayım yani. Burasi ticari bir forum ve son 1-2 yılda forum gelişmeleri çok iyi olsa da...
Üyelerdeki düşünce değişti. Bakın buna en büyük örneklerde sizlersiniz. Ben olabildiğince mümkün olan konulara ücretsiz yanıt vermekten kaçınmam, söylediğimi pekiştirmek için de geçmiş mesajlarımı inceleyebilirsiniz.
Ancak her işletmenin bir vizyon ve misyonu vardır. Bu vizyon ve misyonun önüne, farklı bir vizyon ve misyon geçerse orası olmak için yola çıktığı noktada artık değildir.
Ekşi'de forum formatlı başlıklar oluşturmayı deneyin, linç yediğiniz de söylediğimi daha net anlarsınız.

Söylediğimi anlamak için büyük resme bakmanız yeterli. 3-5 beğeni için söylediğimi başka yerlere çekmenize inanın lüzum yok.