Anlıyorum. Elbette, ne yazık ki ülkemizde yeni olanlara çokacımasız davranılıyor. Bunu bilerek başlıyor olmanız şahane. "Tutunamazlar" gibi bir durum ise yok, bu sektörde tutunmak çok basit, pastadan küçük pay almak da çok basit. Ancak kendinize ait bir kitle oluşturmayı, büyüklerin isminin yanında anılmayı "biz çok çabalıyoruz bizi takip ederseniz pişman olmazsınız" gibi ifadeler ile elde etmeniz ne yazık ki çok zor.
Siz tüm ekip gecenizi gündüzünüze katarsınız, karşı taraf sizin ekibimizin 5 katı kişiyi çalıştırır, sizden daha fazla içeriği daha hızlı şekilde çıkarır.
Bu sektörde gerek büyük isimlerin içerisinde, gerekse de kendi projelerimde çok büyük emekler harcadım. Önemli olan her gün kaç içeriği ne kadar hızlı giriyor olmanız değil, "onlarda bu yok bizde var" diyebiliyor olmanız. Bir artınız, farkınız olmak zorunda.
Böyle bir artı yakaladığınız anda ise ufak bir ivmeleme sonrasında büyüklerin radarına gireceksiniz. Sizin "bizim farkımız" olarak reklam ettiğiniz her şeyi alacaklar ve daha büyük bütçe ve daha büyük donanım ile daha iyisini yapacaklar. Reklam açacaksınız, spam tık gönderecekler. İletişim kurmak isteyeceksiniz, sizi engelleyecekler. Biraz göze battığınızda piyasanın ne kadar çirkinleşmeye başladığına şahit olacağınıza eminim.
Bu aşamada ise size sürekli olarak yeni "fark" lar ve üst seviye bir azim, istikrar gerekecek.
Dilerim bu cümlelerim işten soğutma, baltalama olarak görülmez ve okuyup bu kategoride iş yapan, yapmak isteyenlerin ciddiye alacağı bir örnek olabilir.
Teşekkürler.
Öncelikle mesajınız için teşekkürler, çok uzun zamandır siteyi nasıl farklı kılabilirim adı altında kafa patlatıyorum. Ancak aklıma gelen şeylerin çoğunluğu büyük sitelerde ya yapılmış yada şuanda yapabilmek için imkanım yok.
Çok haklısınız, benim ve editör arkadaşların günlerce emek verip yazdığımız yazıları adam parasını vererek 2 günde yazdırabilir.. Hala nasıl bir farklılık yapabileceğimizi keşfedemedim ancak arayıştayım.. Elbet er yada geç bunu keşfedeceğim. Bu mesajınız ateşimi daha çok harladı artık daha fazla çabalayacağım
Piyasaya biraz hızlı bir giriş yaptım, fazla site deneyemim olmadı. Hep açtım, 2 ay sonra sıkıldım kapattım.. Bu sefer sonuna kadar devam edeceğim, 3 yılda sürse 10 yılda sürse Tekno Deha adını bir marka haline getireceğim.