ayrıca masaüstü uygulamasını indirdiğinizde uygulama ekranında node a tıkladığınızda iki seçenek çıkıyor karşınıza, install docker ve open router ports seçenkeleri var. docker ı indrdim ancak aktif etmedim, onda da üyelik yapmanızı istiyor. detaylı incelemedim ancak docker 'ın yazılım geliştiriciler ve sistemciler için geliştirilen açık kaynaklı bir sanallaştırma platformu olduğunu okudum. Docker ile Linux, Windows ve MacOSX üzerinde Linux ve Windows sanal containerler(makineler) çalıştırabilirsiniz. Bu platform sayesinde web sistemlerinin kurulumunu, testini ve dağıtımını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. En önemli özelliği belki de "Benim bilgisayarımda çalışıyordu, sunucuda neden çalışmadı acaba?" sorununu ortadan kaldırıyor olmasıymış (kaynak : mrealadag.com/docker-nedir.html#:~:text=Docker%2C%20yazılım%20geliştiri ciler%20ve%20sistemciler,sanal%20containerler(maki neler)%20çalıştırabilirsiniz.&text=Bir%20diğer%20g üzel%20özelliği%20ise%20Dockerfile%20ve%20imajları n%20geliştirilebilir%20olması.