Enteresan cevaplar var. Kimi çok bilmişlik yapmış. Kimi diğerini aşağılamış. Ancak arkadaşın şikayetindeki konunun üzerinde duran sadece bir kaç kişi. Elbette 100% uptime diye bir şey yoktur. Dijital bir ortamda sorunlar çıkabilir. Çözülmesi zaman da alabilir. Önemli olan firmanın bu süre içerisinde müşterisine bilgi verip vermediği destek olup olmadığıdır. Burada arkadaşın mağduriyeti muhatap bulamaması. Yoksa sorun olmayacak diye bir şey yok illaki olacak. Kazı çalışması yaparken Datacenter kablosu kopartan belediye işçileri sebebiyle 36 saat hizmet verilemediği de oldu bu ülke de. Hatta radore daydı sanırım R10 da 1-2 yıllık bir veri kaybına uğramıştı. Küçük fazla kaynak tüketmeyen 3-5 kişinin kullandığı müşteri CRM lerim
@MegaTR; de barınıyor. Ara sıra sıkıntı oluyor mu? Evet. Ancak müşteri sorun var diye beni aradığında çoktan sorunla ilgili açıklama emaili gelmiş oluyor. Kendilerine bu bağlamda teşekkür ederim. Biraz daha yüksek gereksinimli projelerim
@Natro; da barınıyor. Kendileriyle şu ana kadar sıkıntı yaşamadım. Zaman zaman destek ihtiyacı duyduğumda telefonun karşısında hep bir muhatap buldum. Onlara da teşekkür ederim. Daha büyük projelerim SoYouStart bünyesinde bulunuyor. Sıfır sorun yaşadım. Destek taleplerine çok hızlı dönüş alıyorum. Dilediğimde telefon desteği alabiliyorum. Kendileri yok Allah var iyi hizmet veriyorlar. 2019'dan bu yana SSH'a girip update bile yapmamışım o derece yani. Bazı depolarım ve 1-2 projemde de OVH bünyesinde yine en ufak sıkıntı yaşamadım. Uzun süredir
@GuzelNetTr; ismini de çok fazla duyuyorum. Kendileriyle çalışma fırsatım olmadı ama destek konusunda çok iyi oldukları dilden dile dolaşıyor. Demem o ki kurumsallık süslü siteler yapmakla, şekilli logolar çizdirip kartvizit bastırmakla olmuyor. Elbette elde olmayan sebepler yüzünden sorunlar yaşanabiliyor. Ancak ben Turhost dan müşterisine destek vermesini hiç olmazsa sorun ve çözüm aşaması hakkında bilgi vermesini beklerdim. Kurumsal bir firmayı ufak bir sorunla yargılamak istemem. Ancak durumdan kendilerine vazife çıkarmalarını ve en azından daha sonra yaşanabilecek aksaklıklarda müşterilerinin karşılarında muhatap bulmasını sağlamalarını tavsiye edebilirim.