Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
bu kullanıcı hakkında açtığım şikayet konusu forumda mevcut.
okuyanlar zaten olayı biliyor.
Hasan YALÇIN hakkında ulaşıp soran çok olduğu için, bu konuyu açma kararı aldım.
yönetimin yalnızca 1 hafta uzaklaştırdığı bu şahsı, ailesi evlatlıktan reddediyor. özellikle yönetimin okumasını tavsiye ederim.
şikayet konusundaki belirttiğim, sunduğum her şey tamamen doğrudur. kullanıcının artık süresiz olarak uzaklaştırılacağını temenni ediyorum.
r10'dan süresiz olarak yasaklanması da ailesinin talebidir. bilginize.
ayrıca, kardeşi yönetimin ulaşması halinde gerekli bilgilendirmeleri yapıp, olayları doğrulayacağını belirtti.
"anlaşmak" için kendisine ulaşmayı denedik, delidir bu seferlik uzlaşmaya varalım dedik. lakin şahıs 2 gündür ne telefonlarını ne de internet bağlantısını açıyor.
şahıs hakkında gerekli yasal işlemi hazırlamıştık lakin işlemlerin gerçekleştiği telefon numarası kendine ait değildi. ve hattın sahibinin adına kayıtlı sadece o numara vardı, burdan yürüyemedik.
banka transferi olmadığı için, bankadan da bilgi alamıyorduk.
doğum tarihi gibi bilgileri de olmadığı için tespiti uzun sürecekti.
biz de kendimiz araştırmaya karar verdik, gerekli bilgileri edindikten sonra adres bilgisi dahil bilgilerine eriştik.
iki seçeneğimiz vardı;
ya bilgileri dosyaya ekleyip devam edecektik, ya da ailesine ulaşıp haberdar olmalarını sağlayacak ve bir başkasının daha canını yakmasının hızlıca önüne geçecektik.
kendisine ulaşamayınca babasına ulaştık.
babasına (ismi x olsun),
-merhaba x bey, hasan yalçın adında telefon numarası 1234 diye biten bir oğlunuz var mı?
+evet var, konu nedir?
-ben kendisiyle görüşebilir miyim 2 gündür ulaşamıyorum önemli bir durum var.
ısrarla anlatmamı istedi. ben de telefonda hasanın yaptıklarını anlattım, önümüzdeki seçenekleri ve anlaşmak için ulaşmaya çalıştığımı belirttim.
görüşmekte anlaştık.
bu akşam kalktım, çukurambardan yahşiyana gittim.
kapıda kardeşi karşıladı, içeri girdim. ailesi evde. ailesiyle şahsın karakter, insanlık olarak alakası yok. ailesine tekrardan duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.
bu bir baba için ne kadar zor bir an bilemeyiz. o an, karşımdaki kişinin benim babam olduğunu ve çaresizce oturan kişinin de ben olduğumu düşündüm.
saygı sevgi çerçevesinde, konuşmalarıma dikkat ederek, baştan aşağı hasanın bizi nasıl dolandırdığını kanıtlarıyla sunarak anlattım.
sorduğum, söylediğim her şeyde de hasana dönüp "yaptın dimi?" diye teyit ettirdim. hepsini de doğruladı.
forumdan başka bir arkadaşı da 3 yıl önce istanbuldan ankaraya adsense hesabını çalmak için getirdiği olayını sordum(şikayet konumda yazdığım yorumda mevcut), evet yaptım dedi.
ailesi; şahsın fırıncı olduğunu, üniversite mezunu bile olmadığını, tam 7 yıldır ailesine borç ödettiğini, insanları sürekli bi şekilde mağdur edip, dolandırıp, yalanlar söylediğini belirtti.
hatta öyle bir durum ki, ailesi maaş kartlarını ve kimliğine kadar elinden almış. biz ilk değiliz yani.
değil çinde yaşamak, çinçine bile gitmemiştir kendileri.
babası sürekli, "allahım sen hayırlısını ver" deyip duruyordu..
bu akşamdan sonra da, ailesi şahsın elinden telefonları alacak.
bana internetteki edindiğim bilgileri, sitelerdeki hesaplarını sordular. bildiklerimi ilettim.
kardeşi mesaj attı ardından, 5 tane instagram hesabı varmış. artık oradan kimlerin canını yaktı bilmiyorum.
hepsini kapattılar, elinden telefonu vb. aldılar.
forumdaki profilini ve açtığı konuları açtım, tarih vererek hepsini okuttum;
çünkü görünüşe göre açtığı konulardaki rakamlar kadar parası kesinlikle yok, hepsinde de ailesinden gizli saklı ailesini borca sokmuş. ailesi zaten her dakika şok oldu.
neyse ki, birbirimizi tuttuk kimse kimseye saygı çizgisini açmadı.
örneğin; faturalarınızı bedelinin altında ödüyorum diye açtığı konuda; ailesinden gizli açtığı alışveriş kartından fatura ödeyip, nakit olarak banka hesabına alıyormuş.
hatta vahşiyan'dan mevlana bulv. gelmesi için bir sebep olmadığı için, 10 günlük izindeymiş, perşembe günü traş olacağım bahanesiyle evden çıkıp yanıma gelecekmiş.
konuşmanın ardından, babası minimum rakamlarda zararımı karşılayacağını belirtti.
babasından bir talebim olmadığı için, sizin cebinizden çıkacak 1 kuruşu bile alamam, sizin günahınız yok, bu tamamen hasanın suçudur dedim.
ki baktım babası oğlunu kurtarmak için verecek..
şikayetçi olmaktan vazgeçtik ve de hiç bir şey talep etmedik.
bir gün bu konuyu okursun hasan yalçın;
yat kalk. öyle bir ailen olduğuna şükret. bugüne kadar iyi dayanmışlar. o babanın ve ananın da ayaklarına kapan.
sonuç;
babası ya evlatlıktan reddedeceğim, ya da akıl hastanesine yatıracağım diyip durdu. sonu akıl hastanesi gibi.
özetlemeye çalıştım. yine özet bu kadar oldu..
Hasan YALÇIN isimli şahısla asla bir ticarete vb. girmeyin. kendisi şizofreni.
konu, r10 halkını bilgilendirmek amaçlıdır.