Merhaba Arkadaşlar

Bunun böyle olacağı belliydi. Yıllardır Ortak bişeyler yapalım diyorum. Kimse elini taşın altına koymuyor. Herkes muhalefet oluyor. Eleştirmek en kolay şeydir. Önemli olan ortaya düzgün fikirler atabilmektir. Şurası yanlış ama şu şekilde olursa daha düzgün olur demiyor kimse. Birilerini ortaya bişey atsın bizde eleştirelim kafasındasınız.

Bi yerlerden para kazanırken herkes har vurup harman savuruyor yatırım yapalım deyince yatırım yapmaya kimse yanaşmıyor. "Ben zaten şu siteden günde 2-3 saat çalışarak 10k kazanıyorum, 20k kazanıyorum. Niye o işe girip daha fazla emek vererek 1-2k kazanıyım" diyorsunuz. Paranın kaynağı kesilince "neden bu hale geldim" durumuna düşüyorsunuz. Biri bi taktik bulup bize anlatıp para kazandırsın, Biri iş yeri açsın beni işe alsın, Biri fabrika kursun beni işe alsın. Kusura bakmayın ama bu mantıkta olduğunuz sürece böyle sorunları yaşamaya mahkumuz. Neden iş kuran kişi siz olmuyorsunuz? Neden hep işçi olmayı hayal ediyorsunuz? İşveren olmayı neden hayal etmiyorsunuz?

Gençlerin en büyük sorunu ortak hareket edememek. Ortak düşünüp ortak hareket edemiyor. Tek başına da bişey yapamıyor. Daha önce bişeyler yapmış insanlardan medet bekliyor. Kriz durumlarında işyerleri küçülmeye gidincede işsizlik patlıyor. Sonra niye bu hale düştük. Ne bekliyordunuz hayatta risk almadan bişeyler başarmayı mı bekliyorsunuz. Risk almadan elde edeceğiniz başarı bu kadar olacaktır. Ben risk almayım, başkaları risk alsın, o başarırsa ben de onun yanında geçerim mantığında herkes.

Neyse konuyu fazla uzatmayım.