Hocam sonuç ?
Ben 15 gündür çeşitli paneller kurup mevcut sitemin yedeğini yükleyip test ediyorum.
Panelleri standart optimize edilmemiş şekilde test ediyorum.
Her seferinde site dışarıya kapalı olmasına rağmen CPU sorunu yaşıyorum.
En son saf wp kurup demedim her panelde içinde birşey olmayan wp de bile CPU sorunu görüyorum. Sayfayı üst üste yenileyince CPU tavan yapıyor ki boş wp de.
Bu zamana kadar gördüğüm şey sunucuya optimize şart hocam standart kurulmuş bir sunucu CPU sorunu veriyor.
Şunu gördüm hocam 450 wp olmayan siteler. bunların bazıları hitli kurumsal siteler. 16 CPU 16 GB ram li centos wep panel pro yüklü sunucu optimize işini sunucu sahibi centos wep panel destek ekibe yaptırmış. Ve sunucu sahibi 1 yıldır sıkıntısız kullanıyorum diyor.
Kısaca optimize şart.
Hocam güzel tespitler. Bende şöyle söyleyim sana. Bu şirketler paylaşımlı hosting paketlerinin bağlı olduğu sunucuları senin dediğin gibi optimize ediyorlar ve aslında satın aldığımız vds paketler afedersin b..k gibi.. İyi bi cache aldırıp iyi bi optimizasyonla tekrar paylaşımlı hosta geçiş yaptım ben. Şuan sorun yok. VDS den güzel benim için şuan. Eğer iyi cache aldırırsan wp de bi sorun olmaz bence. Benim hatam sürekli cache silmekti.. Yılda bir silerim artık