Merhaba; konuyu tam olarak anlayamadığım için konu açarak öğrenmek istedim.

1 hafta önce bir kardeşimizden 350$ reklam hizmeti aldım. Hesap askıya alındı diye bir yazı geldi arkadaş hiç 2 etmeden ücretimi geri ödedi ( Kendiside isterse adını veririm )
dedimki olabilir adam hizmetinin arkasında helal olsun sonra başka kişilerden alayım diye düşündüm. Reklam verip en üstte olan 2 arkadaşa yazdım fakat arkadaşlar diyorki 1 TELAFİ veririz sonra biraz konuştuk 2-3 falan telafi veririz dediler ama benim anlamadığım şu:
( TAMAMEN KENDİ ŞİRKETİMİN SİTESİ İÇİN REKLAM VERECEĞİM OYUNCULUK EĞİTİMİ - KAMERA ÖNÜ OYUCULUK )
250 TL ödeyeceğim. 3 defa Askıya alınacak hesap sonra ben verdiğim parayla kalacağım. Yani almadığım hizmetin parasını ödemiş olacağım. Bana zararı 250 TL. Satan arkadaşlar diyorki bizede zarar oluyor ozaman satmayın. Demekki zarar olmuyor.
Yani bu işin bir raya girmesi gerekmez mi ?

örneğin : instagram hesap satıyorum 250 TL'ye ama ilk maili bende değil çalınırsa ben karışmam demiş gibi olmuyor mu ? yani hesabı alan kişi bu hesapların nasıl açıldığını bilmez, neden askıya alındığını bilmez. Sadece reklama çıkmak ister. Reklama çıkmayacak hesabı satmak ne kadar mantıklı ? %50 askıya alınabilir 1 hesap daha veririz %50 askıya alınabilir sonra paran yandı Şaka gibi gerçekten, bir mantığa oturtamadım.

Tavsiyem : Buradan mağdur olacak kişileri düşünerek hizmeti mecburiyet koyulmalı ( Ya iade edilmeli yada reklam askıya alınmayana kadar hesap temin edilmeli ) Risk burada sadece alıcıya yüklenmiş durumda satıcı zerre risk almıyor.

iyi forumlar.