arkadaşlar herkese selamlar,
Pandemiden dolayı memlekete yerleşme kararı almıştım yaklaşık 3-4 ay önce ve net bağlattırmak istediğimde bana 16 Mbps net alabilirsiniz diyen Millenicom ile anlaştım bağlattım her şey gayet normal değil mi buraya kadar ?

Şimdi 2 ay 16 Mbps net ile can çekiştikten sonra 2. bir neti bağlatmak istedim ve Turknet ile anlaştım, bağlantıya gelen ekip boş port olmadığını söyledi ve niçin 2. interneti bağlattığımı sordular bende alt yapı yüzünden internetim çok kötü o yüzden diyerek yanıt verdim ve bağlatıya gelen ekip "dibinde santral var, vdsl alt yapı mevcut 100 Mbps'ye kadar net alırsın nasıl internetin kötü" diyince ben bir şok oldum ve hemen millenicom ile görüştüm.
Bana 2. defa 50 Mbps'ye kadar alabilirsiniz diyen millenicom'a neden ilk başta böyle bir şeyden bahsetmediniz diyince mırın kırın ettiler, dün tekrar hızımın arttırılmasını istedim ve en fazla alabileceğiniz hız 50 dediler yine

yaklaşık 2 saat boyunca direttim kendilerini ve bana dayanamayıp 75 Mbps net önerdiler kabul ettim aldığım hız ise ektedir.
Şimdi şöyle bir şey söylemek istiyorum eğer sizde 16 Mbps netten bıktıysanız modem arayüzünüze girerek alabileceğiniz maksimum hıza bakın ve eğer 16 Mbps netten fazlasını gösteriyorsa mutlaka sizde sağlayıcınız ile görüşüp hızınızı arttırmayı deneyin.
Bu konuyu da 16 Mbps net alan dostlar için belki işlerine yarar diye açmak istedim okuyan herkese teşekkürler ^^