Ajans haberlerine hit gelme durumuna cevap vermeye çalışayım. Bu görüşümü ne hadi oradan deyip reddecek ya da arkadaş doğru söylüyor diyebilecek biri yok emin olun. BU deneme yanılmadı. Ben 15 yıl denedim yanıldım, yanılmaya devam ediyorum

Habere hit gelmez. Ben bu konuda netim. Yani google sıralamaya veya news haberlere çıkmak zor olduğu için hit gelme imkanı kesinlikle yok. Ama haberiniz news'e düşse, ne bileyim bundle, nabız uygulamasında olsa o zaman ihtimal olurdu. O da haber diye değil orada varsınız diye olurdu. Haberci iseniz tek hitiniz kitlenizdir. Bunu da oluşturmanın yolu çevre ve sosyal medyadan geçer. Örnek haber sitesini açmadan 100 bin kişilik mümkünse 1 milyonluk facebook sayfası yapacaksınız, twitterde 20-30 bin takipçiniz olacak, instagram ve pinteresttede bulunursanız iyi olur. BUnları sağlarsanız haberde okunur, makalede, şiir'de. Bunlar yoksa okunma ihtimali sıfırdır bu kadar iddia ediyorum. (Haber için tabii ki). Sonuçta her şeyi rağmen neden sizi okusunlar Sözcü varken. Bu arada bunları yazarken 15 yaşında haber sitesi yöneten biri olarak yazıyorum. Ben mesela okunuyorum evet ama asla haberden değil sitemde haberden daha fazla makale var, bilgi var. Yani sitemin aslında % 80 i blog/bilgi % 20 si haber. haber kısmı anca renk katıyor ama belli kitlem dışında haberlerim sıralamada olmadığı için görünmüyor ki okunsun. Sanırım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.
Bilgiler icin tesekkurler peki siz hangi ajanslara abonesiniz?