KokainUHD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Askerden Ne zaman döndünüz bilmiyorum ama ben geleli 1 ay olacak yedek subay ve uzman çavuşların batı güncel maaşı 6650 Türk Lirası'dır Asb.Çvş'lar bu maaş'ı alıyorlar belki az belki çok 6 bin TL nin altına düşmüyor ve hesap yaptıgımızda 6650x12 = 79800 Gibi bir meblaya denk geliyor arkadaşın dediği dogru 80 bin TL'yi görüyorsunuz...
4 sene önce bitti, doğudaydım. 5.000₺ alıyordum o zaman. Meslekçi asteğmenler 1 ay, normaller 3 ay acemi birliği yapıyor, acemi birliğinde maaş yok, 250₺ aldım aylık. Kıtaya geçtiğimizde maaş alıyoruz. Kazandığım her halükarda 50.000₺ den fazla idi eyvallah, ama biriktirdiğim değil. O ifade yanlış. Rütbeli askere yemek istihkakı yok. Ayda 1500₺ 3 öğün yemeğe para harcıyordum, ordu evinde kalıyordum, en uygun rakam günlük 15₺ gibiydi zaten ayda 450₺ civarı onun parası yapıyordu. Elbette insanız kişisel ihtiyaçlarımıza da ayda 300-500₺ gidiyor. Yaklaşık 30.000₺ ile dönmüştüm. Benden daha çok biriktiren de görmedim. 80-100bin₺ o açıdan biraz anormal rakam.