grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm soruların cevabı zaman.
Ancak bazı şeyleri baştan belirleyip netleştirmek iyi olabilir.
+ Mesela ileride kafes değişikliği bunalıma sokabilir. O yüzden şimdiden uzun süre kullanabileceğiniz bir kafes ayarlayabilirsiniz.
+ Kafesin içini 1 kere ayarlayın ve düzeni bozmayın, alışkanlığı değişince kazanana kadar düşebilir, çarpabilir.
+ Suyunu yemini az az koyup taze taze vermeniz daha iyi olacaktır.
+ Salatalık vermeyin ishal olup ölebilir diye okudum. Marul ve çekirdek içi en sevdikleri yiyeceklerdendir. Dal darı da alabilirsiniz ödül olarak.
+ Yazın 10 günde 1, kışın ayda 1 kez banyo yaptırabilirsiniz, istemiyorsa zorla su tutmayın, bir parça marulla kandırıp ılık ve usul akan musluk altında ya da küçük bir kapta (su ayaklarını aşmasın) yıkanmasını sağlayabilirsiniz.
+ Severken bir melodi, kızınca başka bir ses çıkarın, kendisi de öğrenip duygularını aynı şekilde ifade ediyor
+ Alıştıktan sonra yerini değiştirmeyin, kafes ilk yerde sanıp çarpabilir.
+ Alıştıktan sonra her gün çıkarıp uçmasına izin verin, çok uzun mesafe olmasa da elinizden kafese bir kaç kez uçsun.
+ Eş almayarak iyi mi ettim kötü mü hala emin değilim, yanımızdan ayırmadığımız için bizimki çok aktif ancak yalnız yaşadığını düşününce insan üzülmüyor değil.
son dediğinize bende katılıyorum. Kuş malum benim odada diğer odalar da soğuk olduğu için benim odada sabah 10 da kalkıp gece 12 de uyuyorum. evdekiler sabah iş şeyi vs. takırtı oluyordur illaki kuş uykusunu nasıl alacak. kafesi yatağımdan yüksek bir komidin de yanımda duruyor yatarken. kuş gözlerini kapatıp hafif kabartıp uyukluyor arada bugün kardeşim uçurmuş belki yorulmuştur. 1 hafta alışması için bırakacağım kafeste. 1 saat önce kadar su içip yemliğinden yedi yerini buldu sanırsam. fakat uyku problemini nasıl çözeceğim bilmiyorum karanlıkta da bırakmayın diyorlar bu arada gece lambası açayım mı gece yatarken.