Merhaba,
firma kesin pembe kahramanlar bir arkadaşım da orada çalışıyor 200 TL aidat talep ediyorlar
ben olsaydım çalıştığım şirketi onlara satmazdım hiç bir hakkımı yemiyorlar ise.
O aidat neden alınıyor önce onu araştırmalısın sonra sormak istediklerini sorarsın. Bilmediğin konu hakkında karşıt tutum sağlamak pek iyi birşey değildir. Örnekle anlatacak olursam. Tez Koop İş sendikası grev kararı aldığı bütün işyerlerinde işçilerin maaşlarını topladıkları aidatlardan veriyor. Keza Eğitim Sen yıllardır ihraç edilen öğretmenlerin maaşlarının bir kısmını o bütçeden karşılıyor. Bunun yanı sıra açılan dava masrafları çalışan giderleri vs vs bu liste uzar gider.
Merhabalar arkadaşlar çalıştığım firmayı söyleyemem ama market ürünleri getiren bir firmada kuryeyim ve firmaya sendikacılar geldi şube şube dolaşıp herkesi sendikaya davet ediyor ve çok güzel haklara sahip olacağımızı söylüyorlar %40 lık baraja çok az kalmış bu 'Disk Nakliyat-İş' sendikası sizce üye olmalı mıyız ?
Burdaki hiç bir şey hakkında bilgisi olmayan arkadaşların anlamsız yorumları ile değil kendi kararınla sendikalı olmalısın. İş veren senin hakkını korumaz sende tek başına hakkını savunamazsın. Sendikanın yıllardır süregelen mücadeleleri kazanımları ortada karar senin.
Para talep eden kimseye inanmayın
Eferim.
Rapor alınca primin kesilmesi gibi bir saçma olay var hindi etinden zehirlenme yaşadım ben 2 gün zar zor dayanarak işe gittim dayanamadım gittim rapor aldım ondan sonra içim yana yana ..
Sendikalı olmanın güzelliği burada eğer büyük bir işletmede çalışıyorsan toplu iş sözleşmeleri her yıl senin haklarını korumak için yenilenir ve işverene karşı elin güçlenir .