Merhaba Değerli Forum Üyeleri;

Bugün Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan bir tebliğe istinaden güzel bir haber ileteceğim sizlere.

Bu tebliğe göre artık e-ihracat yapan veya yapacak olan şahıs şirketleri gelir vergisinin yarısını ödeyecek yani Gelir Vergisini % 50 indirimle ödeyecek.

Öncelikle e-ihracat nedir? Bunu açıklayalım.

E-ihracat, maksimum 300 kg ve 15.000 Euro limitine kadar olan, e-ticaret sitesi aracılığıyla işletmeden yurt dışındaki bireysel müşteriye yapılan satış işlemlerine verilen isimdir. Aynı zamanda bu işleme mikro ihracat da denmektedir. Bu işlem için ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) kullanılmaktadır.

E-ihracat kavramını açıkladıktan sonra teşvikin detaylarını paylaşalım.

Eğer ki siz online kanallar aracılığıyla e-ihracat bir başka deyişle mikro ihracat yapıyorsanız

Bugünden itibaren Yıllık 3 Milyon satışa kadar Gelir Vergisinden %50 indirim yapabileceksiniz.

Bunun haricinde zaten yurtdışına yaptığınız satışa kdv ödemediğiniz gibi vergi dairesine başvurarak kdv iadesi de alabiliyorsunuz. Bu bilgiyi de ekstra vermiş olalım.

Ben konuyu yüzeysel olarak anlattım. Daha fazla bilgi almak isterseniz bana pm atabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Teşekkür ediyorum ve iyi akşamlar diliyorum 😊