Bu ay veya önümüzdeki ay vergi mahkemesinden karar bekliyorum arkadaşlar.
Olumlu da olsa olumsuz da olsa sonucu burada paylaşacağım. Kazanacağımızı düşünüyorum.
KDV + Cezası,
Gelir vergisi, geçici vergi + cezası,
Fatura kesmeme cezası,
3 ayrı davamız sonuçlanacak. Aynı mahkemede sıralı dava. Toplam rakam faiz hariç 700K civarı.
Daha önce belirttiğim gibi şunu artık net olarak söyleyebilirim
FATURA KESMEME DAHA DOĞRUSU KESEMEMEDEN KAYNAKLI CEZALARIN % BİR MİLYAR İHTİMALLE İPTAL EDİLEBİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM. Konuyla ilgili yeni 2-3 tane Danıştay kararı var.
Karşı taraftan istenip getirtilen ve dava dosyasına sunulan daha önce hiç görmediğim ek raporları/evrakları incelediğimde, forumda neler yazdıysam, hangi tespitlerde bulunduysam, hepsinin doğru olduğu kanaatine vardım. Söz konusu evraklara göre,
Toplam 2400 küsür kişi inceleme kapsamına alınmış yani radara yakalanmış, 2015-2018 yılları arasında toplam 50 bin TL ve üstü rakamlar için inceleme başlatılmış. 50 bin TL altını inceleme personelini gereksiz yere meşgul etmemek daha verimli kullanmak adına çok fazla incelememeye çalışıyorlar. Fakat bu 50 bin TL nin tek bir yılda kazanılmış rakam mı yoksa 2015-2018 arasındaki 4 yıla ait elde edilen rakamların toplamı olup olmadığını tam olarak anlayamadım. Galiba bu 4 yılın toplamında elde edilen kazancın 50 bin TL yi aşıp aşmadığına bakıp, excel tablosuyla süzmüşler ve incelenecek kişileri belirlemişler. Tahmin ettiğiniz gibi sizin başınızı Youtuber lar yakmış. Çok para kazanan fenomenler paraları çeşitli eğlencelerde ezince, Maliye'nin radarına girmiş. Hazır radara girmişken, webmasterlar ve mobil uygulamacılar da potaya girmiş. Yani incelemelerin esas kaynağı Youtebar lar. Bunu daha önce forumda bir arkadaş söylemişti, doğru tespit yapmış. Olay bundan ibaret.
Yakında bombayı patlatacağım :-))
Kenan GÜMÜŞ
Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com