Bende öyle düşünüyordum hocam forumdan bir arkadaş herkes ders çalışıyor diyince bi konu açıp herkese danisiyim dedim hem merak edenlere de yardımcı olur diye açtım konuyu
Düştüğünüz yere göre değişir. Ben doğuda askerlik yaptım mehmetçik dershanesi diye bir dershane vardı. Sivilde öğretmen olan kısa dönemleri buraya alıyorlardı. Oradakiler iştima ve eğitime katılmıyordu bütün gün personel çocuklarına ve bölgedeki fakir ailelerin çocuklarına ders veriyorlardı boşta kalanlar da ders çalışıyordu. Ama bu tarz yerler binde birdir. Tamamen şans işidir. Askerde sabahları çok erken kalkılır ve uzanacak bir mekan yoktur bütün gün ayakta eğitimde işte veya tahta sandalyede geçer. Akşam saatlerinde biraz kendinize vaktiniz kalsa bile ders çalışmak için değil bir an önce uyumak için kullanılır.
Ders çalışmak için dinç olmak, konsantrasyon gerekir. Askerde kimseye etüd odası vermezler. Gazinoda günün yorgunluğu ile televizyon gürültüsü ile ders çalışmak mümkün olmaz, çalışılsa da bir şeye yaramaz.