Kirksekiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşi bildiğiniz için size basit geliyor olabilir, ancak herkesin bu bilgilere sahip olması gerekmiyor. Kimse araştırıcı değil bahsettiğiniz şeyler arasında uçurum fark var. Çünkü şöyle; wordpress kurmak sana göre basit olabilir ama normal bir bilgisayar kullanıcısına göre, domain ve hosting nedir? site nasıl açılır? domain ve hosting nasıl bağlanır? CPanel nedir? Nasıl girilir? WordPress nedir? Nasıl Kurulur? gibi gibi ifadelerin normal bir bilgisayar kullanıcısına göre yapması ve kafasının alması çok zor şeyler.
Tema Türkçeleştirme için, bu sadece HTML'e bağlı bir durum değil aslında bu sorunun cevabını da birinci sorunuz ile bağdaştırabilirsiniz.
Bu durumda kendinizi sorgulamanızı tavsiye edeceğim. Siz kaç yıldır bu sektördesiniz? Bu kelimelerin anlamlarını ne kadar sürede öğrendiniz ? Site kurulum yapmasını, şuana kadar olan bilgi birikimizin zaman = para ifade kavramıyla eşleştiğinin farkında değilsiniz.
Yıllarınızı bu işe vermiş olmanıza rağmen bunu teknik olarak gözetebilirsiniz. Bu zamanda bir elektrikçi bir servise gelip 5 dakikada bir priz değiştiriyorsa bunun için uzun bir süresini harcamış olmalı. Bu durum onun için basit olabilir ama normal bir insan için faz,nötr kavramları çok uzak kalır.
İşi sokaktaki camcıya site yapmaya indirdiğimiz zaman dediğiniz geçerli olabilir, ama muhattap olunan firmalar var, bu firmalarda 1 kişi bilmiyor olabilir, 3 kişi bilmiyor olabilir, ama 4-5 haneli rakamları bir site için verirken, illaki birisi bir şeyleri sorgulayacaktır. Ayrıca ben sorularımı bu forum için dahi soruyorum. Bu forumda birbirine site satan insanlar var, burdaki insanlar yine az çok neyin ne olduğunu bilmelerine rağmen durum böyle.
Bu forumda bir wordpress sitesi için bir arkadaştan 600 öteki arkadaştan 4000 tl teklif aldım. Aynı işi forum dışı freelance sitelerde 300'e yapıyorlar, ajanslar ise 5000'den aşağı yapmıyorlar. Demekki ortada bir durum var ve benim sorduğum sorular bu yönde, piyasada uzun zamandır olduğum için 30 lira diyenin de 3000 lira diyenin de ortaya koyacağı şeyleri az buçuk biliyorum ve fark olmayacağını da biliyorum, zira 3000 lira diyen adam maximum yapacağı şey elementor ile bana özel (!) bir tasarım yapması olacaktır, ki o da muhtemelen daha önce yapılmış şablonun renklerinin değiştirilip bana verilmesi olacaktır.