Meslek seçmek çok zor bir süreç elbet ama bunun için zaman gerekiyor diye düşünüyorum. Bana göre en hızlı farklı iş türlerinde çalışan kişilerle konuşman olur. Hatta imkan bulursan bir iş yerine gitmek iyi olacaktır. Orada ki havayı koklamak, görmek çok iyi bir bakış açısı geliştirecektir. Seni heyecanlandıran bir işi bulmakta zorlanıyorsun bunun için youtube üzerinden meslekler ne iş yapar ile ilgili bir sürü video var onlara da bakabilirsin. Yurtdışı eğitim sevdim demenden dolayı sana önerim kesinlikle yurtdışı eğitime üzerine gitmen olacaktır. Eğer ekonomik durumun iyi değil ise sana İtalya'yı tavsiye ederim DSU bursu diye arama yapabilirsin ilk adım için gerekli olan parayı halledersen gerisini rahatlıkla bu burs ile halledip çok iyi bir eğitim alırsın(hem de 4 sene okumak yerine 3 senede lisans eğitimin biter). Yurtdışında sadece okul olarak düşünmeden oradaki yaşam tarzını görmen yaşaman çok şey katacaktır. Sadece alacağın eğitimle kalmayıp farklı bir alan da bulma şansın artar. Türkiye'de en iyi ilk on üniversiteye girebilirsen iyi bir şeyler öğrenirsin ama yine vizyon açısından pek bir şey katmaz sana ama yurtdışı sana bolca vizyon yükler. İlla ki bilgi teknolojileri üzerinde kariyer diyorsan eğer sana tavsiyem yapay zeka olacaktır. Hayallerin ve gelecek yaşantının en iyi fırsatlarla olması dileğiyle.