"Yea adamlar zaten alıyordu, zaten kullanıyordu, hayırdır ne havalandiniz, o kadar önemli neyiniz var..." diye yorum yapanlara sorularım şunlar:

1. Madem ki bunların hepsini zaten rahatça yapabiliyorlardı (işin teknik boyutundan bahsetmiyorum), bu adamlar bu kadar mı gerizekalı kendilerini böyle olumsuz bir şekilde gündeme getirecek bir hareket yaptılar?

2. Avrupa ülkelerinde dayatamadıkları bu sözleşmeyi size dayattılar ve siz de "Emaan ne olacak kabut ettim gitti" dediniz. Yarın birisi çıkıp da "ya siz Avrupalılarla bir misiniz" dediklerinde zorunuza gitmeyecek mi?

3. Önceki ABD seçimleri nedeniyle Facebook'un nasıl gündeme geldiğini biliyorsunuz. Aklınıza gelir miydi ya da bekler miydiniz verilerin bu şekilde kullanılmasını? Sadece Whatsapp özelinde konuşmamakla birlikte, teknolojinin ilerleme hızını düşündüğünüzde yarın karşınıza neyin çıkacağını kestirebiliyor musunuz? Bir ihtimal verilerinizin kullanımıyla ilgili bir rahatsızlık duydunuz ve yasal yollara başvurmak istediniz. Zaten kabul etmiş olduğunuz bir sözleşme ortadayken herhangi bir kazanım elde edebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Siz bu konuyu önemsemiyor, diğerlerinin abarttiginı, gereksiz tepki verdiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak dün Rekabet Kurulu'nun resen soruşturma başlatması ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun bu durumu bugün gündemine almaya karar vermesi, şu dalgaya aldığınız, duyarlılık göstererek tepki veren kişiler sayesinde olmuştur. İlerleyen günlerde Whatsapp tarafından muhtemelen atılacak olan bir geri adım da yine bu insanlar sayesinde olacaktır.

Siz kendinizi değersiz ve önemsiz görürseniz başkalarından aksini bekleyemezsiniz!