mustaf1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar Hocam ben şahsen öğrenmeye çalışmıştım deneyimlerimi aktarayım(hemen yazıyorum önce yer alayım)

Birincisi kursa giderek öğrenmek çok çok zor çünkü hocalar yeteri kadar size olayı anlatamayabiliyor misal kursa gittiniz hocanız yabancıysa size grammar konusunu anlatamayabiliyor hatta anlatmıyor bile doğru düzgün, bu konuyu kurs yetkilileri ile konuştuğunuzda ise "merak etmeyin hocamız her şeyi bilir kendinizi hocamızın güvenli kollarına bırakın" diyorlar. Bir hatıradır... Trevor diye bir hocam vardı hiç unutmam yaptığı aşağılamanın terbiyesizliğin haddi hesabı yok Allahın Barcelona'sının köyünden kalkmış gelmiş bizi aşağılıyor. Her neyse hocalar rezalet oluyor genelde çünkü çoğu Türkçe bilmiyor kaldı ki sınıf derslerinde 5-10 kişilik gruplar halinde ders görseniz bile yeteri kadar konuşamayabiliyorsunuz şahsen ben zaten takıntılı biri olduğumdan o kadar kişinin arasında bir kaç kelime geveleyeceğime bu hocanın ağız kokusunu çekeceğime kursu bırakırım demiştim(of course, bıraktım ).

İkincisi yurtdışı konusu, bana kalırsa bir dil yerinde, yani en iyi yurtdışında öğrenilir fakat biliyorsunuz ki yurtdışında da öğrenmeye çalışmak çok zahmetli tabi maddi olarak söylüyorum, manevi kısmı birazda şimdiye kadar yaşadığın hayata bağlı, kursların yurtdışına götürme konusu ise, kaldı ki bir zamanlar yurtdışına götürme vaadiyle kurs kayıtları alan reklamlar yapan Englishtime, Justenglish, Cambridge American College gibi kurumlar gerçekten götürdüler mi onu da açıkcası bilmiyorum zannımca 4.seviyeyi bitirmek ve belirli bir düzeye gelmiş olmanız gerekiyordu sizi yurtdışına götürmeleri için ama muhtemelen götürmediler çünkü o seviyeye gelmemeniz için her şeyi yapıyorlar zorladıkça zorluyorlar hocaları değiştiriyorlar yabancı hocalar getiriyorlar öğrencileri sınıfları her şeyi karıştırıyorlar.(Bu arada yurtdışına götürüyor dediğim Englishtime belki götürüyordur. Ammmaa madem yeri geldi söyleyelim gerçek yüzlerini Justenglish'e ise kesinlikle inanma Justenglish hakkında bir anım var yeri gelmişken anlatmasam çatlarım içime oturmuştur. Neyse hiç hatırımdan silinmez kayıt yaptırıp sonra bir aksiklik olduğundan dolayı kursa gelmeyeceğimi söyleyip kaydımı iptal etmek istediğimde cıyak cıyak bağıran sekreterlerinden/çalışanlarından sonra hiç kimseye tavsiye etmedim gözümde sıfır + sıfır bir kurum olarak canlanır. 3bin lira için öğrencisini mağdur eden bir firma gerçekten yurtdışına götürmez sadece kandırmacadır/hayalleri idealleri olan gençler kolayca inanıyorlar tabi birazda benim gibi :/.) neyse yani "ya tam öğrenin götürelim ya da oturun oturduğunuz yerde 3bin liraya kim avrupa görmüş" gibi bi zihniyetleri olduğu kanaatindeyim.

Son olarak üçüncüsü eee yani bu dili nasıl öğrenip hareket etmeliyim diye sorarsan,

bana kalırsa en iyi dil öğrenme yöntemi sıkça kitap okumak olmalı ingilizce kitaplar best of learning method'tur. Yaklaşık olarak 15-20 tane 4.seviyeden başlayan kitaplar alarak başlamıştım tabi ek olarak netflix ( benim zamanlarımda ororo tv vardı zaten netflix ilk yılında ororo tv yi örnek almıştı bu da bilgi olarak dursun işinize yarar ) üzerinden ingilizce alt yazılı ana dili ingiliz aksanı olan (ben Amerikan aksanını tercih ederim ama sen sınavlara da hazırlanıyorum dersen tabi ki British aksanlı) dizileri bitirebilirsin bu diziler sana pekte bir şey öğretmeyecektir. Sadece kelimeler duyarak aksanını çok iyi geliştirebilirsin bunların haricinde sevdiğin, okumak istediğin blogger yazarlar keşfetmelisin günde bir kitap bitirebilirsen(ortalama 60-70 sayfa bazen 30-40) 1 ayda rahatlıkla konuşacak seviyeye gelirsin fakat!! ( bu arada penguin yayınlarının ingilizce kitapları oldukça fazla 1.seviyeden 6.seviyeye kadar gidiyor ben onları bulup bitirmiştim) unutma birileriyle konuşmak zorundasın çünkü bütün okuduklarını ve duyduklarını pratiğe dökmeden olmuyor ne yazık ki ve bence en tutarlısı eğer yurtdışına gidemiyorsan konuşma konusu için alternatifin cambly gibi siteler olabilir. Bunların haricinde eğer yurtdışı ile bağlantıların varsa oralara gitmen tabi ki başlıca tavsiyemdir. Bütün bu deneyimlerimden sonra bana kalırsa ingilizce zor bir dil değil bu kadar takılıp kasılmana gerek yok ama bol bol okuman gerekiyor ve kurslar konusunu iyice araştırmalısın ben kursların hiç bir işe yaradığını zannetmiyorum ve dil konusunda bir miktarda dil yapısına hakim olmalısın. Tabii bunlardan önce Türkçe'nin dil yapısını bilmen grammar konusunu daha hızlı halletmene fazlasıyla yarayacaktır.İlla ki kursa gidicemd ersen en azından iyice sor soruştur çünkü bir seviye için 3-4 ayını alıyorlar sana 1 haftada öğretecekleri şeyi 4 ayda uzun uzadıya anlatıyorlar haliyle hiç bir şey öğrenemeyip vakit kaybediyorsun ve kursu bırakman için çokca haklı sebepler buluyorsun zihninde yurtdışı olayı da palavra oluyor.(bu arada hiç kurslar vasıtasıyla giden duymadım ama yine de araştırman tavsiyemdir.) Buraya yazıp fikir alarakta çok iyi düşünmüşsün bu arada.
Hocam ben konuyu çok uzun tuttum diye kendi kendime soruyordum sen benden uzun yazmışsın

Ya şöyle zaten amacım 3K'ya yurt dışına gitmek değil ancak senelerdir böyle firmalar var bende duymadım hiç giden ancak bilemedim de. Ayrıca kursa gitmek istememdeki sebep online olsun başka türlü olsun çok verim alamıyorum. 3. gün sıkılıp kapatıyorum. Sırf o yüzden kursa gitmek istiyorum aslında. Belki bu tarz bir yerden eğitim alıp memnun kalan bir yer olmuştur diye buraya sormak istedim. Sonuçta platformda çeşit çeşit insan var