Profesyonel olarak iş hacminiz yüksekse, limitsiz kullanmaya ihtiyacınız olacaktır. Amatörüm diyorsanız adobeyi kandırmış olmazsınız tüm özellikleri kullanamazsınız ve profesyonel iş çıkaramazsınız. Mecbur kalırsınız tam sürüm kullanmaya.. Bu işten düzenli para kazanan birisinin kesinlikle 130 tlyi önemseyeceğini sanmıyorum.. Profesyonel iş yapanlar da böyle düşünür. Benim önerim öğrenci ve hobi amaçlı kısıtlı sürüm kullanmak isteyene makul fiyattan sunması.. Bedava olması şart değil. O yüzden sonuçta emek var demeniz gerekmiyor. Elbette çok fazla emek var. Emeğe çok saygı duyorum. Bu yüzden her emeğin karşlığını herkes gücünün yettiği ve destekleyebileceği oranda yapsa bunu sağlasalar daha iyi olurdu diye düşünüyorum. En azından arada sırada kullanan ben bile bu emeğe katkıda bulunmuş olurdum makul fiyat olsa çoğu kişi de korsanla uğraşmaya gerek duymazdı ve bir çok program windows da dahil bunu yapabilse korsanlık belki de tarihe karışırdı.

Udemy niye bu kadar tuttu hiç bunu düşündünüz mü? Eskiden forumlarda bazı eğitim setleri olurdu onların kopyası dolaşırdı. Artık kimse bunlarla uğraşmıyor çünkü fiyatlar çok uygun. Sonuçta orada bile çok ciddi emek ederek eğitim seti hazırlayanlar ve site çalışanları var. Şuana kadar 7 tane eğitim almış biri olarak bir çoğunu 27 tl gibi sembolik ücrete aldım. Ama dönüp aldığım eğitimi bu fiyata aldığıma şaşırdığım oluyor içerik kalitesinden ve bana kattıklarından dolayı. Sebebi çok açık değil mi?

ysnozverdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lisanslar kimin ne kadar photoshop bildiğine göre çıkmaz. Bende 9 yıldır Tasarım yapıyorum amatörüm derim bedava alırım Mantık çok yanlış. Bir hizmet sunuluyor. Sürekli kullanıyorsanız lisanslamanız doğru olacak. Crackleme işini desteklemediğim için o yolu söylemiyorum bile. Bu programı onlarca insan bedava dağıtmak için geliştirmediler sonuçta
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onlarca insanın emeği, alınteri. Muazzam teknolojik bilgi ve daha bir çok şey.
Arada bir ve ufak tefek ihtiyaç olduğunda iş görecek sayısız free grafik tasarım programı ve online generator mevcut.
Kıssadan hisse sizin profesyonel grafik tasarım programına ihtiyacınız yok.
Eleştiriniz bence makul - son cümlenize nazaran - tek makul değil.