Hocam kısa vade diye bir şey çok saçma, gidip iddaa oynayabilirsiniz yada şans oyunlar kısa zamanda kazanmak istiyorsanız..
İş yerine gidip çalışmak istemiyorsannız ve bir mesleğe atılmak istemiyorsanız: çevrenizde gördüğünüz sorunlara bir çözüm getirerek bunu servis haline getirip insanlara ücreti karşılığında abonelik satabilirsiniz bunun adına girişim oluyor.
Bunun için Motivasyon,sermaye,reklam,yazılım,tasarım gibi işi yapma gibi konularının en azından birinde bilgi sahibi olmanız gerek ki geri kalan işleri outsource yapın.
Atıyorum koronavirus sorunu için herhangi alanda bir araç geliştirirseniz bir şekilde para kazanırsınız. Tamam ilaç bulacak labınız, bilgi birikimiz yok. O zaman twitter/instagram/mobil app/site gibi mecraların en az 2sinde sayfa açıp insanları bilgilendirecek bir konstep ürün ortaya koyacaksınız. Zaman içinde maske satan insanlardan + internet reklamlarından(adsense,admob) kazanmaya çalışacaksınız.. Bu tabi fırsattı olayların en basında bunu yapanlar kazandı zaten.
Yada koyun telefonu önünüze açın bi twitch yayını iyi olduğunuz konuda insanların takdirini,sevgisini,saygısını kazanıp işi büyütün. Mesela yan ekranımda hep bi yayın açıktır son zamanlar
https://www.twitch.tv/haskologlu şu arkadaşı takip ediyorum, bağlantıları sayesinde yeni haberleri verip,doğrulayıp sohbet muhabbet ediyor. Varsa yeteneğiniz bu işe geçin.
Ama lütfen birşey üretmeye odaklı olun, günün sonunda bi ürün, bi değer, bi hizmet her ne olursa olsun ama üretim olsun. Anca o şekilde gerçekten para kazanabilirsiniz. Zaten bir şeyler üretip çevre yaptıkça para otomatik gelmeye başlayacaktır.
Yani ben oturayım 3 liraya elma alayım bunu 3.25 kuruştan satayım yerine, oturup piyasada ki en iyi ve en ucuz elmayı bulup onda elma şekeri yapmaya çalışın.. Bu işler letgoyla filan olacak gibi değil.
BENCE.