Teşekkürler.
Karşı site adresi .com.tr, bizimki de .net'di.
Ürünler aynı değil, tema aynı değil, sadece isim aynı, ama ben sitenin hiçbir yerinde İSİM şeklinde kullanmadım, her terde İSİM.NET yazarak kullandım.
Bedel ne olabilir hocam? Tek kuruş kazanmadım, siteye toplamda 1 yılda 20-30 giriş çıkış olmuş.
Önünüzde 2 seçenek var
1-) Uzlaşma yolunu gitmemek : Bu hususta bir avukata noterden yetki verip dosyayı emanet ediyorsunuz. Avukatınız vasıtası ile mahkemeye sitenin sadece online kaldığını ve hiçbir şekilde ticari faaliyet göstermediğinizi ispatlarsınız. Bunun sonucunda Ticaret mahkemelerinde yargılanmak yerine Fikri ve Sinaii mahkemeleri sadece marka adını kullandığınız için yargılama sürecini başlatabilir. Tamamen sunulacak dosyaları içeriğine göre ilerler ve bu esnada avukatınıza sürekli danışırsınız.
2-) Uzlaşma yoluna gitmek : Durumunuzu kibarca anlatıp, ben size zıt gittim o gün moralim bozuktu.. Genç yaştayım, ticaret hayatına atılmak istiyordum ama bilgisizliğim sebebiyle sizi üzdüm ve pişmanım.. gibisinden cümleler kurarak sert gelen topu göğsünüzde yumuşattıktan sonra pası karşı tarafa atarsınız.
Lütfen hiçbir şey olmaz diyenlerin sözüne güvenerek rahatlamayın. Ben hukuk mezunu olarak Türk Ceza Kanunu'na göre konuşuyorum.
Arkadaşlar lütfen mevzuat konusunda yeterli bilginiz yoksa tavsiyede bulunmayın çünkü bu çok ciddi bir konu.
Adres soranı yanlış yönlendirmeye benzemez.