Hesaba yatan para her halükarda daha az oluyor, raporlarda daha fazla gözüktüğü için bir eksik raporlarla olmaz sonuçta. Oranlara göre kesende var, örneğin raporda toplam tahmini kazancın %30 tr ise. gelen paranın %30 tr, %70 yurtdışı olarak kesiyorlar.
Ben rapordaki türkiye tutarına göre direk %18 kesiyorum, yatan paranın kalanı da yurtdışı oluyor. Örneğin raporda 2 k türkiye diyor ise direk ona %18 kesiyorum. toplam 5 k yattıysa hesaba kalan 3 k da yurtdışı oluyor.
Bu benim yaptığım bir yöntem doğru mu yanlış mı bilmiyoruz, istanbuldaki idarenin görüşü hepsine kdv kes diyor normalde. ama başka özelgelerde ayırıp kes diyor

böyle karışıklığın içinde gidiyoruz işte. Yarın git sor 10 tane vergi idaresine 10 u da farklı birşeyler söyler sana emin ol.
Rapordaki yurt içi tutara göre direk kdv kesmek en mantıklısı. Yurt dşı Kdv kesme muhabbetine gelecek olursak, ben denetime takıldığımda müfettişilerin beyanı şu yönde oldu; Eğer bir uygulamaya veya web sayfasına türkiyeden erişim varsa kdv kesmek zorundasın. Bu durumda web sayfalarının gelirinde hepsine kdv kesme mecburiyeti var. Mobil uygulamalarda ise uygulama yurtiçine kapalı ve türkiyeden hiç gelir elde etmemişse bu durumda kdv yi %0 olarak hesaplanır dediler. Benden raporları isterken bu yönde istediler.