Normalde konuyu daha önce açacaktım ama vazgeçmiştim.
Bildiğiniz üzere bitcoin rekor üstüne rekor kırarak 300.000 tl yi bile aşmıştı.
Aklıma hemen; Bitcoinden anlamayan bilmeyen insanların bile bitcoine yönelmesiyle şu geldi.
Bitcoine bu kadar uzak olan ve anlamayan insanların parasını yemek için yapılan bir hareket olabilir mi ?
Bitcoin şimdi çıkıyor ama bu kadar insan para yatırdı bu insanların parasını almak için bir girişim olabilir mi?
Merak ettiğim için soruyorum.
Bu söylediğiniz her yatırımda söz konusu olan bir durum. Hepsinde önceden giriş yapmış olan sonradan giriş yapan üzerinden para kazanır. Bu değişmezdir. Altındada böyledir, gümüşte de... Kaldı ki kullanılabilirlik bakımından kesin olan şey Bitcoin > Altın

Bunun üzerine tartışmaya da girebilirim.
Konuya dönecek olursam,
Bitcoin milyoner olma aracı değildir. İnsanlar bunu anlamıyorlar. Orta ve uzun vadeli yatırımdır, değer saklama aracıdır.
Bitcoin her 4 yılda bir rekor yenilemeye açıktır. Çünkü her 210 bin blokta bir gerçekleşen blok ödülü yarılanması ile ilgiyi üstüne çeker, blok başına çıkarılan yeni BTC miktarı %50 oranında düşer bu da fiyatı yukarı yönde etkiler.
Bitcoin'in bilinirliği arttıkça taban fiyatı oluşacak fakat tepe noktasını konuşmak için henüz yolun çok başındayız. Çünkü piyasa değeri altının 7'de 1'i, 8'de 1'i.
Ve Bitcoin her yükseldiğinde ortaya saçılan balon, vurgun aracı söylemleri artık komik oldu. Arkadaş 2009'dan bu yana aramızda. 1.000 doları gördü, balon denildi, 10.000 dolara yürüdü balon denildi, 20.000 dolara yürüdü balon denildi, 30.000 dolara yürüdü balon denildi ve 40.000 dolara yürüdü hala balon deniliyor... Balon diyenler bitmeyecek, bu arkadaş da rekor üstüne rekor kırmaya devam edecek (sebeplerini genel olarak yukarıda belirttim).