Yine ben bir arkadaşımız özel mesaj iletti kendisi bana şu soruyu sordu kendisine de tek bir cevap değil bu sorunun cevabı herkesini bilmesini istedim.

Soru : Ben sizden lisansı aldım diyelim internet ortamındada çıkmadı nereden bilicem volume, oem veya retial olduğunu bu konuya açıklık getirebilirmisin ??

Cevap : Arkadaşlar şimdi bu tür olaylarda satın aldıktan sonra zaten size bu tür bilgilendirme yapılıcaktır.

Şimdi gelelim sorumuzun tam içeriğine

1. Madde web browser sayfalarından arattınız çıkmadı ama halen şüphelisiniz.
2. Windowsu etkinleştirdiksen sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız size bazen geliyor windowsu etkinleştirdiğiniz için ekstra olarak başlatırken size bir alan açılmaktadır. Yeni bir hesap eklemenizi isteyicektir. Bu sizin kararınız açabilirsiniz yada direk eski hesabınızdan devam edebilirsiniz.
3. Başlat menüsüne tıklayınızı ve search kısmına cmd (komut İstemi) yazarak yönetici olarak çalıştırınız. Önünüze bir konsol paneli gelicektir. Buraya yazmanız gereken " slmgr -dli " (Parantez içerisindeki parametreyi) yazmanız gerekmektedir. Daha detaylı kontrol etmek için " slmgr.vbs -dlv " (Parantez içerisindeki parametreyi) yazmanız gerekmektedir.

Örnek :