Tabiki de Telegram, En güveniliri zaten adamlar gizlilik meselesi yüzünden ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldılar Rusya ile anlaşamadılar.
AB Ülkeleri ABD bu gizlilik politikasından muaf, 3.cü sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmiyor Türk milleti. Neden diye sormak gerekiyor.
Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın yorumu
"Bu şirketlerin Türkiye'de ofis açmaması konusu. Çok basit bir soru sorduk. Avrupa'da açıyorsunuz. 'Durumumuz farklı' dediler. Şimdi ofis açmaya başladılar. Alternatifler üretilecektir. Biz de kullanıyoruz ister istemez. Son birkaç gündür görüyorum ve çok haklı bir tepki. Ben de buna destek oluyorum. Ben de büyük ihtimalle kapatacağım WhatsApp'ı. Onay vermeyeceğim. Bir Avrupa vatandaşına sağladığı istisnayı bana neden sağlamıyor? Veya benden istediği şeyleri neden onlardan istemiyor? Burada ne oluyor? Hangi bilgileri nereyle paylaşacak, beni hangi kümenin parçası olarak görüyor? Son tahlilde bunu eşit vatandaşlar olarak alıp kullanmıyor muyuz? O da bu kullanım üzerinden para kazanıyor. Bizim üzerimizden para kazanıyor. Biz WhatsApp'a para ödemiyoruz ama başka yerlerden para kazanıyor. Bilgiyi de kullanıyor, bir borsa değeri oluşturuyor."
AB Ülkeleri ABD bu gizlilik politikasından muaf, 3.cü sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmiyor Türk milleti. Neden diye sormak gerekiyor.
Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın yorumu
"Bu şirketlerin Türkiye'de ofis açmaması konusu. Çok basit bir soru sorduk. Avrupa'da açıyorsunuz. 'Durumumuz farklı' dediler. Şimdi ofis açmaya başladılar. Alternatifler üretilecektir. Biz de kullanıyoruz ister istemez. Son birkaç gündür görüyorum ve çok haklı bir tepki. Ben de buna destek oluyorum. Ben de büyük ihtimalle kapatacağım WhatsApp'ı. Onay vermeyeceğim. Bir Avrupa vatandaşına sağladığı istisnayı bana neden sağlamıyor? Veya benden istediği şeyleri neden onlardan istemiyor? Burada ne oluyor? Hangi bilgileri nereyle paylaşacak, beni hangi kümenin parçası olarak görüyor? Son tahlilde bunu eşit vatandaşlar olarak alıp kullanmıyor muyuz? O da bu kullanım üzerinden para kazanıyor. Bizim üzerimizden para kazanıyor. Biz WhatsApp'a para ödemiyoruz ama başka yerlerden para kazanıyor. Bilgiyi de kullanıyor, bir borsa değeri oluşturuyor."
Hayır biri twitterda öyle paylaşım yaptı haber kanalı anlık paylaştı adamı ciddiye aldı sonra paylaşımı kaldırdı sonrada yalanladılar kaynak gösteremediler olay bu yalan
Sen belki normal eş dost muhabbeti ediyorsun ama Whatsapp kullanan bir çok önemli insan var tekil değil çoğul düşünmek lazım
Bu bilgi doğru değil , tüm kamu kurumlarında whatsapp kullanılıyor ve bunun ile alakalı etkili bir uygulama yok.
Kamu kurumlarında, sunucusu yurt dışında bulunan mesajlaşma uygulaması kullanmak yasak. 2 seçenek var. 1- Kurum kendi mesajlaşma uygulamasını kullanır 2- Yerli mesajlaşma uygulamasını kullanır.
Bununla alakalı net süre verilmişti. Sanırım 6 ayı kaldı. Yani aslında yasak ama takan kim?
Elbette haklısınız ama daha dün Türkiye'nin yarı devlete ait bir dev şirketi (kamuya açıklanmadığı için isim vermek istemiyorum) personellerine whatsapp kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Aslında yeteri kadar önem vermediğimizi, bilişim konusunda hala çok geride olduğumuzu gösteren bir kanıttır bu.
Bana kalsa whatsapp kullanmayalım. Çok ciddiyim ancak dediğim gibi asıl sorun kabaca söylemek gerekirse; ha diyince herkes yeni bir uygulamaya geçmeyecek.
Bakın 2020 yılının ortalarında bir ilan verdim ve whatsapp numarası paylaşmak yerine telegram kullandım. Ilana dönüşler ciddi düşüş yaşadı. Hatta daha tuhafı telegram üzerinden telefon numaramı alıp whatsapp üzerinden iletişim kurma zahmeti gösteren bir çok kişi oldu.
Düşünsenize gerçekten tuhaf! Telegrama girip direk mesaj atmak yerine ordan numarami alıp kayıt edip öyle mesaj atanlar oldu. Gercekten çok yadırgadığım bir olaydı.
Genç kesim ya da r10 belki skype, telegram, discord vs gibi alternatifleri değerlendirebilir. Ancak genel kitleye bakılırsa biz whatsapp uygulamasını telefonumuzdan silemeyiz.
Demek istediğim kitle ikiye bile bölünse (bana göre muazzam bir rakam), %50 telegram, %50 whatsapp kullanılsa bile yine whatsapp ı kullanmaya devam edicez. Özellikle bizim gibi freelance çalışanlar, internetten satış yapanlar whatsapp'ı komple yasaklanmadıkca pek silme, kullanmama gibi bir durumu zor yaşar.