haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Whatsapın gizlilik politikasını değiştirmesinin ardından herkes başı derdine düştü. Duymadığımız, bilmediğimiz, denemediğimiz onlarca proğram dillendirililir oldu. R10 da çok zaman geçirdiğimiz hesaba katılırsa R10'un bu proğramlar arasında hangisinde karar kıldığı bizim için önem taşır.

R10 hangi proğramı öneriyor acaba ?
Tabiki de Telegram, En güveniliri zaten adamlar gizlilik meselesi yüzünden ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldılar Rusya ile anlaşamadılar.

IyibirNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten topluyorlardi pekde büyük bir değişiklik yik
AB Ülkeleri ABD bu gizlilik politikasından muaf, 3.cü sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmiyor Türk milleti. Neden diye sormak gerekiyor.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın yorumu

"Bu şirketlerin Türkiye'de ofis açmaması konusu. Çok basit bir soru sorduk. Avrupa'da açıyorsunuz. 'Durumumuz farklı' dediler. Şimdi ofis açmaya başladılar. Alternatifler üretilecektir. Biz de kullanıyoruz ister istemez. Son birkaç gündür görüyorum ve çok haklı bir tepki. Ben de buna destek oluyorum. Ben de büyük ihtimalle kapatacağım WhatsApp'ı. Onay vermeyeceğim. Bir Avrupa vatandaşına sağladığı istisnayı bana neden sağlamıyor? Veya benden istediği şeyleri neden onlardan istemiyor? Burada ne oluyor? Hangi bilgileri nereyle paylaşacak, beni hangi kümenin parçası olarak görüyor? Son tahlilde bunu eşit vatandaşlar olarak alıp kullanmıyor muyuz? O da bu kullanım üzerinden para kazanıyor. Bizim üzerimizden para kazanıyor. Biz WhatsApp'a para ödemiyoruz ama başka yerlerden para kazanıyor. Bilgiyi de kullanıyor, bir borsa değeri oluşturuyor."

malpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten tüm veriler paylaşılıyor, adamlar kibarlık edip müsade istediler diye mi bütün bu yaygara ! Delikanlı adammış Mark, ben sözleşmeye onay verdim
AB Ülkeleri ABD bu gizlilik politikasından muaf, 3.cü sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmiyor Türk milleti. Neden diye sormak gerekiyor.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın yorumu

"Bu şirketlerin Türkiye'de ofis açmaması konusu. Çok basit bir soru sorduk. Avrupa'da açıyorsunuz. 'Durumumuz farklı' dediler. Şimdi ofis açmaya başladılar. Alternatifler üretilecektir. Biz de kullanıyoruz ister istemez. Son birkaç gündür görüyorum ve çok haklı bir tepki. Ben de buna destek oluyorum. Ben de büyük ihtimalle kapatacağım WhatsApp'ı. Onay vermeyeceğim. Bir Avrupa vatandaşına sağladığı istisnayı bana neden sağlamıyor? Veya benden istediği şeyleri neden onlardan istemiyor? Burada ne oluyor? Hangi bilgileri nereyle paylaşacak, beni hangi kümenin parçası olarak görüyor? Son tahlilde bunu eşit vatandaşlar olarak alıp kullanmıyor muyuz? O da bu kullanım üzerinden para kazanıyor. Bizim üzerimizden para kazanıyor. Biz WhatsApp'a para ödemiyoruz ama başka yerlerden para kazanıyor. Bilgiyi de kullanıyor, bir borsa değeri oluşturuyor."

Kamaraa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Whatsapp geri adım attı haberleri dönüyordu
Hayır biri twitterda öyle paylaşım yaptı haber kanalı anlık paylaştı adamı ciddiye aldı sonra paylaşımı kaldırdı sonrada yalanladılar kaynak gösteremediler olay bu yalan

halito adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abartılıyor diye düşünüyorum. Mesela aramızda devlet sırları olsun, ne bileyim hayatı önem taşıyan bilgileri toplayıp paylaşan var mı whatsapp'ta?

Gerçekten abartıyoruz... Abartanlarda haklı. Etik mi? Değil. Gerekli mi? Değil. Sorun şu ki memlekette whatsappı bırakıp yeni bir uygulamaya geçmek o kadar kolay değil. Kimse kolay kolay whatsapp'ı bırakmaz.
Sen belki normal eş dost muhabbeti ediyorsun ama Whatsapp kullanan bir çok önemli insan var tekil değil çoğul düşünmek lazım